گازوییلی که پای توسعه گردشگری ریخته شد!
به گزارش همیار مشاوره، چند شب پیش پای تک درخت نخل روستای ساحلی گردشگری دَرَک در جنوب سیستان و بلوچستان گازوییل ریخته شد.

به گزارش همیار مشاوره از زاهدان ، چند شب پیش پای تک درخت نخل روستای ساحلی جهانگردی دَرَک در جنوب سیستان و بلوچستان گازوییل ریخته شد، موضوعی که بلافاصله در فضای مجازی منتشر شد و عکس العمل هایی را در پی داشت.
خبرنگار همیار مشاوره برای پیگیری این موضوع راهی روستای درک در 170 کیلومتری شهرستان بندری چابهار شد.
در بدو ورود به منطقه با محمدی یک جوان عکاس همراه شدیم.
محمدی که یکی از عکاسان برتر کشور است و برای اولین بار است که به ساحل درک آمده می گوید: چهار سال است که عکاسی می کنم و جا های مختلف کشور را رفتم، ولی اینجا یک حس متفاوت دارد؛ این حس آرامش که لب دریا و ساحل دارد، جای دیگری نیست.
وی گفت : تک درخت نخل اینجا به عنوان نماد این منطقه است و می تواند اینجا را به منطقه جهانگردی جهانی تبدیل کند اما این چنین اقدامات اشتباه به جهانگردی و توسعه منطقه ضربه می زند.
در ادامه سعید جلودار یکی از رکاب زنان جهانگرد بوشهری که به این منطقه آمده است گفت: حرکت با دوچرخه را 14 روز پیش با هدف محیط زیستی پاک و امن شروع کردم و به ساحل درک رسیدم و قصد داشتم این حرکت را جهانی کنم.
وی گفت: زمانی که به ساحل درک رسیدم دیدم زیر تک درخت نخل خرما که نماد منطقه است گازوییل ریختند ولی با اقدام به موقع ساکنین در حال حاضر مشکل خاصی برای تک درخت نخل ساحلی پیش نیامده است.
جلودار گفت: باتوجه به اینکه صنعت توریسم جایگاه خاص و ویژه ای دارد لذا توجه بیشتری باید نسبت به این مسئله گردد تا این چنین حرکات غیرانسانی تکرار نگردد.
بلوچ که لیدر محلی است گفت: ما همواره جهانگرد به اینجا می آوریم تا بتوانیم در توسعه جهانگردی و مالی منطقه قدمی برداریم اما نمی دانم افراد کم توجه و بی خبر با چه حسی این کار را انجام داده اند.
یک جهانگرد مشهدی هم که برای اولین بار به ساحل درک آمده است گفت: آشنایی من با ساحل درک به وسیله رسانه و فضای مجازی بوده و ترغیب شدم تا حتی یکبار هم که شده به این منطقه استثنایی بیایم.
این جهانگرد در ادامه گفت: تلاقی دریا و کویر و تک درخت نخل در یک قاب، حرف دارد و طبیعتی به این زیبایی، به نظرم در جهان فقط دو جا هست که ما باید در نگهداری این امر اهتمام جدی داشته باشیم.
یکی دیگر از جهانگردان که برای تماشا این تک درخت از شمال کشور آمده گفت: برای تماشا این درخت و ساحل و دریا زیبا آمدیم اما پای درخت گازوییل ریختند.
بلوچ زاده یکی از ساکنین منطقه هم گفت: این درخت نماد منطقه ما است که در تلاقی دریا و کویر است یک منظره منحصر به فرد بوده و قدمت 100 ساله آن فقط با جهالت از بین می رود.
اسحاقی دهیار روستای درک نیز گفت: چندشب پیش افرادی مغرض و نا مطلع به مسائل جهانگردی و صنعت توریسم، برنامه ریزی نموده بودند که این تک درخت و نماد منطقه را با ریختن گازوییل از بین ببرند اما با اقدام به موقع این تک درخت را نجات دادیم و تا به امروز مشکل خاصی پیش نیامده و درخت زنده است.
ساحل درک نزدیکترین نقطه استان سیستان و بلوچستان به استان هرمزگان و در 170 کیلومتری بندر چابهار است.
در پهنه سواحل مکران به عنوان تنها سواحل اقیانوسی کشور قرار گرفته است و محل تلاقی کویر با دریا است و از این رو یک منظره فوق العاده زیبا ایجاد نموده و از اهداف جهانگردی است و توانسته بسیاری از تور های تفریحی-جهانگردی را نیز به خود جلب کند.
گ
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان