آدامس 10 هزار ساله که انسان های اولیه می جویدند
به گزارش همیار مشاوره، ایسنا نوشت: حدود 10 هزار سال قبل، گروهی از انسان های اولیه در مکانی به نام هاسبی کلو (Huseby-Klev) در سوئد کنونی، درست در شمال دومین شهر بزرگ این کشور، کمپ می زدند. آنها رزینی را می جویدند که شبیه به چسب بود. آشنا به نظر می رسد؟ اکنون، محققان توانسته اند از دی ان ای موجود در این آدامس برای آشکار کردن رژیم غذایی افراد ماقبل تاریخ در عصر حجر استفاده نمایند.
نویسندگان این مطالعه کشف نموده اند که جوندگان این آدامس ها از آهو، قزل آلا و فندق تغذیه می کردند. تجزیه و تحلیل آنها حتی نشان داد که یک نفر از آنها از عفونت شدید لثه رنج می برده است.
به نقل از اس اف، دکتر امراه (Emrah) از دپارتمان زیست فناوری دانشگاه مرسین می گوید: آدامس جویده شده دارای توالی های دی ان ای فراوانی است و در آن ما هم باکتری هایی را شناسایی کردیم که مربوط به عفونت لثه هستند و هم دی ان ای گیاهان و حیواناتی را که قبلا جویده شده بودند یافتیم.
محققان رزین جویده شده را در کنار بقایای ابزارهای سنگی کشف کردند که نشان می دهد آنها از دوره های زمانی میان سنگی آمده اند.
-
بامزه ترین بچه گوریل دنیا
-
ربات پیشرفته ای که روی آب راه می رود
-
گوشی پرچمدار نو سامسونگ با قیمتی نجومی به ایران رسید!
آدامس باستانی پیش از این منجر به مطالعه ای شده است که شامل اطلاعات ژنتیکی سه نفر است. یک دی ان ای کشف شده که از انسان نبود نیز مورد تجزیه و تحلیل نهاده شد. با این حال، تفکیک گونه های مختلف در ترکیب دی ان ای درون رزین کار آسانی نبود. بخشی از علت آن، این است که تنها تعداد کمی از مطالعات این نوع مواد را آنالیز نموده اند و ابزارهای ژنتیکی فعلی در طول این تجزیه و تحلیل های دی ان ای وجود نداشتند.
ما مجبور شدیم چندین ابزار تحلیلی سنگین محاسباتی را برای جداسازی گونه ها و موجودات مختلف به کار ببریم. تمام ابزارهای مورد احتیاج ما برای استفاده در دی ان ای باستانی آماده نبودند. دکتر آندرس آراونا(Andrés Aravena) از گروه زیست شناسی مولکولی و ژنتیک دانشگاه استانبول که داده ها را در کنار دکتر امراه تجزیه و تحلیل کرد، می گوید: ما بیشتر وقتمان را صرف تنظیم آنها کردیم تا بتوانیم آنها را به کار ببریم.
این مطالعه نمایی از زندگی یک گروه کوچک شکارچی-گردآورنده در سواحل غربی اسکاندیناوی را ارائه می دهد.
پروفسور آندرس گوترستروم(Anders Götherström) در مرکز پالئوژنتیک که یک همکاری بین دانشگاه استکهلم و موزه تاریخ طبیعی سوئد است، می گوید: من فکر می کنم این شگفت انگیز است. روش های ثابت دیگری برای آنالیز ارتباط تغذیه و رژیم غذایی با عصر حجر وجود دارد، اما در اینجا می دانیم که این نوجوانان 9700 سال پیش در سواحل غربی اسکاندیناوی آهو، قزل آلا و فندق می خوردند. دستکم یکی از آنها مسائل شدیدی با دندان های خود داشته است.
نظر یک متخصص تغذیه امروزی در خصوص رژیم های غذایی باستانی چیست؟
رژیم های غذایی باستانی به یکی از نوترین ترندهای رسانه های اجتماعی تبدیل شده است. به نظر می رسد متخصصان رسانه های اجتماعی آن را با خوردن استیک و نوشیدن شیر خام یکی می دانند. مردم از منطقه ها مختلف دنیا چیزهای مختلفی می خوردند. آب و هوا، دسترسی، فرهنگ و عوامل دیگر همه در تفاوت های ظریف رژیم غذایی نقش دارند.
صرف نظر از این، به نظر می رسد که ایده رژیم غذایی باستانی تقریبا به تمرکز بر غذاهای کامل و مصرف کمتر غذاهای فوق فرآوری شده معطوف می گردد. در مقایسه، رژیم غذایی مدرن شامل تنقلات بسیار تصفیه شده، آب نبات، دسرها و سایر غذاهای مشابه است.
یافته های این مطالعه بین المللی به محققان علم و تغذیه یاری می نماید تا درک بهتری از نحوه تغذیه انسان ها داشته باشند و دانش خود را در خصوص آنچه ما در خصوص تغذیه انسان امروزی می دانیم، عمیق تر نمایند. انجام، تفسیر و اعمال تحقیقات تغذیه برای عموم مردم می تواند سخت باشد.
حوزه تغذیه به علت عدم وحدت در پیغام رسانی با مشکل روبرو است و هر توصیه ای برای تمام افراد صدق نمی نماید. با این حال، مطالعه تکامل رژیم غذایی و ارتباط آن با امروز می تواند به برطرف شکاف ها یاری کند.
5858
منبع: خبرآنلاین