افزایش تعداد مبتلایان به کرونای اُمیکرون در ایران؛ 194 نفر شناسایی شدند

به گزارش همیار مشاوره، تهران (پانا) - معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به فرایند افزایشی موارد شناسایی ابتلا به امیکرون در کشور از شناسایی 194 مبتلا تا به امروز خبر داد.

افزایش تعداد مبتلایان به کرونای اُمیکرون در ایران؛ 194 نفر شناسایی شدند

سعید کریمی در نشستی خبری درباره شرایط مراجعات کرونایی به بیمارستان ها و آمادگی بیمارستان ها در برابر اُمیکرون، گفت: تعداد مراجعین سرپایی ما با علائم مشکوک به کرونا با علائم تنفسی که به صورت روزانه مراجعه می کنند، حدود 1250 مورد است که این میزان مراجعه از پیک قبلی که داشتیم به تدریج کم شده و در روزهای اخیر، افزایش قابل توجهی را نداشتیم. البته تغییرات سینوسی کاهش و افزایشی وجود داشته، اما افزایش مراجعات قابل توجه و مستمر نداشتیم. همچنین در حوزه تعداد بستری، بعد از عبور از پیک، در حد ثابت در حد 5800 مورد است که در روزهای اخیر حالت ثابتی داشته و افزایش نگران کننده ای را شاهد نبوده ایم.

شناسایی 194 مبتلا به امیکرون در کشور

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: تعداد بستری در آی سی یو هم حدود 1400 مورد است. بنابراین در حوزه بستری در آی سی یو هم افزایش خاصی نداشته است و در شرایط پایداری به سر می بریم. در زمینه سویه اُمیکرون نیز تعداد موارد مبتلا که با تشخیص قطعی کیت بوده، افزایش یافته است و تا امروز 194 تشخیص قطعی اُمیکرون داشته ایم که در حال افزایش است.

نگرانی از سرایت پذیری بالای اُمیکرون

وی اضافه کرد: برای تشخیص اُمیکرون ابتدا باید تست PCR بیمار مثبت شود و بعد اگر مشکوک به اُمیکرون باشد، یک تست اضافه هم برای اُمیکرون انجام می شود. افزایش تعداد موارد اُمیکرون جای نگرانی دارد. از این جهت که شیوع و سرایت پذیری اُمیکرون بسیار زیاد است و در عرض دو تا سه روز ممکن است، فرد مبتلا بتواند افراد دیگر را مبتلا کند. بر این اساس رعایت پروتکل های بسیار مهم است و باید توجه کرد که موثرترین چیز هم در پیشگیری از اُمیکرون، رعایت پروتکل ها، ماسک زدن و رعایت فاصله گذاری و همچنین تزریق دز سوم واکسن است که توصیه می کنم، حتما دز سوم واکسن را افراد تزریق کنند. دز سوم در پیشگیری از ابتلا و موارد شدید و همچنین پیشگیری از بستری و مرگ ومیر ناشی از کرونا بسیار موثر است.

کریمی گفت: باید توجه کرد که از نظر درمانی تفاوتی بین اُمیکرون و سویه دلتا وجود ندارد. البته از جهت مراقبتی باید بیشتر مراقب باشیم، زیرا سرایت پذیری اُمیکرون بیشتر است، اما از نظر درمان تفاوتی ندارد. در عین حال به بیمارستان هایمان آماده باش اعلام کردیم که در آماده باش هستند تا اگر خدایی نکرده تعداد موارد افزایش یافت، بتوانند به بهترین نحوه مراقبت ها و خدمات را از نظر شرایط اکسیژن سازها، دارو و... انجام دهند.

وی اضافه کرد: این تمهیدات با معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی اجرا شده است. ان شاءالله که اصلا وارد پیک بعدی نشویم، باتوجه به اینکه مدت زمان فاصله واکسیناسیون مان کم است و آنتی بادی وجود دارد، ولی اصلا نباید غافل شویم و باید پروتکل ها را رعایت کنیم.

اثرگذاری واکسن ها بر اُمیکرون

کریمی درباره میزان اثربخشی واکسن های داخلی کرونا بر سویه اُمیکرون، گفت: تا به امروز در ایران 194 مورد اُمیکرون شناسایی شده و در این زمینه اطلاعات آنقدر قطعی نیست که بتوانیم اطلاعاتی ارائه دهیم اما باتوجه به اینکه واکسن های داخلی در مقابل دلتا موثر بودند و واکسن های خارجی هم که بوده بر روی دلتا تست شده و کشورهایی که میزان اُمیکرون شان بالاست، آن ها را موثر دانستند. به نظر می آید که واکسن روی اُمیکرون هم موثر باشد. مطالعاتی که انجام می شود این موضوع را می تواند به اثبات برساند.

معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه درخصوص محدودیت های کرونایی نیز گفت: فعلا در شرایطی قرار داریم که عمدتا بر رعایت پروتکل ها توصیه می کنیم. هر محدودیتی که قرار باشد ایجاد شود، جزو اختیارات ستاد ملی کروناست و وزارت بهداشت نمی تواند محدودیت اعمال کند. در عین حال کمیته علمی شرایط را از نظر علمی بررسی می کند، نتایج کمیته علمی به وزیر بهداشت و سپس در ستاد کرونا ارائه شده و ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گیری می کند. بنابراین درباره محدودیت ها باید از ستاد ملی کرونا پیگیری شود.

وی درباره نوع دز سومی که مردم باید برای واکسیناسیون کرونا تزریق کنند، گفت: از نظر علمی درباره اینکه چه نوع دز سومی از واکسن های کرونا موثرتر است، بین علما اختلاف هایی وجود دارد. این موارد باید در کمیته علمی بررسی و مشخص تکلیف شود. بحث واردات هم مربوط به حوزه معاونت درمان نیست. هیچ واکسنی به ویژه درباره کرونا نه ادعا می کند و نه می تواند 100 درصد بیماری را کنترل کند و هیچ کجای دنیا اینطور نیست که اگر واکسن تزریق کردند، دیگر 100 درصد کسی به بیماری مبتلا نشود. بنابراین هدف مان از واکسیناسیون، کاهش میزان ابتلا و به ویژه کاهش موارد شدید ابتلا و مرگ ومیر است.

کریمی درخصوص شرایط داروهای درمان کرونا، گفت: درباره داروها هم فعلا داروهایی را که در پروتکل درمان کشور وجود دارد، در کشور در دسترس هستند. داروهای جدیدی هم که گزارش می شود، باید در کمیته علمی مورد بررسی قرار گیرند، وگرنه دچار مشکلاتی می شویم که قبلا داشتیم که اصلا آیا این دارو موثر هست یا خیر. این موارد در کمیته علمی بررسی می شود تا هزینه-اثربخشی آن مشخص شود و بعد به پروتکل ها اضافه می شود. در حال حاضر در حوزه درمان مسئله ای نداریم. چند دارویی هم که اعلام شده که ممکن است موثر باشند، در حال بررسی است و اگر به این نتیجه برسیم که واقعا موثرند، وارد پروتکل می شوند. بنابراین این موارد در کمیته علمی بحث می شود و اگر به صورت علمی به این نتیجه برسیم که موثر است، اقدام می شود.

منبع: خبرگزاری پانا

به "افزایش تعداد مبتلایان به کرونای اُمیکرون در ایران؛ 194 نفر شناسایی شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش تعداد مبتلایان به کرونای اُمیکرون در ایران؛ 194 نفر شناسایی شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید