شباهتی میان تحولات سوریه با عراق و لبنان وجود ندارد

به گزارش همیار مشاوره، بشار اسد رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با خبرگزاری روسیه 24 و روسیه سیوودنیا گفت: قانون اساسی متن مقدس نیست و باید هر از گاهی بر اساس رخدادهای جدید در سوریه آنالیز و اصلاح گردد.

شباهتی میان تحولات سوریه با عراق و لبنان وجود ندارد

وی ضمن مثبت توصیف کردن توافق روسیه و ترکیه در شمال شرق سوریه اظهار داشت: ورود روسیه به موضوع دارای جوانب مثبتی است زیرا هر گونه بهانه از نمودها را می گیرد.

بشار اسد در ادامه با اشاره به اینکه خودش رانندگی می نماید، بیان نمود: تشریفات اضافی چه درباره رانندگی چه محافظان با گذشت 9 سال از جنگ در سوریه نداشته ام. خودم رانندگی می کنم و قدرت نمایی را دوست ندارم. ترجیح می دهم که خلق و خویم را به سِمتم منتقل کنم نه اینکه سِمت زده شوم و این چه قبل از جنگ و چه در جریان آن تغییر ننموده و در آینده هم تغییر نخواهد کرد و تروریسم و غیر از آن نمی تواند در خلق و خوی من و رابطه ام با مردم تغییر ایجاد کند.

رئیس جمهور سوریه درباره تظاهرات در لبنان و عراق هم گفت: تظاهرات در کشورهای همسایه هیچ شباهتی به آنچه در سوریه رخ داد. ندارد. تظاهرات در لبنان و عراق و اردن در ماه گذشته مرا یاد آغاز تحولات سوریه می اندازد. آنچه در سوریه رخ داد در ابتدا پولی بود که به افراد برای شرکت در راهپیمایی داده می شد. تیراندازی و قتل از روزهای اول تظاهرات آغاز شد و این یعنی اینکه خودجوش نبوده است و پول و سلاح حاضر بوده است و از این رو هیچ شباهتی میان آنچه در سوریه رخ داد با دیگر کشورها وجود ندارد.

وی اضافه کرد: اگر تظاهرات در کشورهای همسایه خودجوش و صادقانه و بیانگر تمایل ملی برای بهبود اوضاع سیاسی و مالی و غیره در کشورشان است، باید که ملی بماند زیرا کشورهای دیگر که در امور بین المللی دخالت می نمایند مانند آمریکا و کشورهای غربی به ویژه انگلیس و فرانسه از این شرایط برای ایفای نقش و سوق دادن امور به سمت و سوئی که منافع آنها را برآورده سازد، استفاده می نمایند.

اسد تاکید نمود: مهم این است که امور در چارچوب ملی بماند زیرا دارای نتایج مثبتی خواهد بود و برگرفته از ملت خواهد بود اما هنگامی که عامل خارجی دخالت می نماید ضد منافع ملی کشور می گردد و این را ما در سوریه تجربه نموده ایم.

رئیس جمهوری سوریه با اشاره به اینکه دمشق مسئله سرقت نفت خود از سوی آمریکا را در سازمان ملل مطرح نموده و تقاضای غرامت خواهد کرد، اظهار داشت: اکنون ما در دنیای شبیه جنگل زندگی می کنیم که اکنون به دنیای قبل از جنگ دنیای دوم نه بعد از آن شباهت دارد. به این دلیل ما شکواییه ها را ارسال خواهیم کرد اما آنها (بدون رسیدگی) در قفسه ها خواهند ماند. امروز سازمان ملل واقعی وجود ندارد چون حقوق بین الملل وجود ندارد. همه شکایات تقدیمی به سازمان ملل در قفسه ها (بدون رسیدگی) مانده اند چون این شبه دولتی است که گروه های جنایتکار متکی بر اصل زور آنرا اداره می نمایند.

وی درباره اوضاع شمال شرق سوریه و ارزیابی توافق روسیه و ترکیه در سوریه اظهار داشت: ارزیابی ما قطعاً مثبت است، ما این توافق را مثبت ارزیابی می کنیم، نه به دلیل اعتماد به طرف ترکیه ای، بلکه به این دلیل که ورود روسیه به این موضوع جنبه های مثبتی دارد، چراکه این کشور در باطل کردن بهانه یا استدلال نمودها برای آماده سازی اوضاع در راستای عقب نشینی ترکیه نقش دارد.

بشار اسد درباره اینکه چرا روسیه به سوریه یاری می نماید، هم گفت: این حضور نظامی در چارچوب توازن بین المللی است؛ چرا که دنیا امروز نه در چارچوب قوانین بین المللی بلکه بر مبنای معیارهای قدرت پیش می رود. قدرت نظامی روسیه برای توازن بین المللی مهم است. روسیه کشور بزرگی است و مسئولیت هایی در سطح دنیای دارد. این مسئولیت ها می تواند در خدمت دنیا و مردم روسیه باشد. روسیه گزینه دیگری در مقابل خود ندارد یا باید نقش یک کشور بزرگ را بازی کند یا کنار بکشد؛ که این برای دنیا خوب نیست.

وی درباره قصد آنکارا برای بازگشت 3 میلیون پناهنده سوری به مناطق تحت کنترل ارتش ترکیه و شبه نظامیانی مورد حمایت آن در شمال شرقی کشور هم بیان نمود: هیچ کس باور نمی نماید که ترکیه سه میلیون پناهنده سوری را به شمال شرق کشور بازخواهد گرداند، این یک شعار بشردوستانه فریبنده است که توسط رژیم ترکیه برای ایجاد یک نبرد جدید و یک جامعه تندرو در منطقه مذکور طبق چشم انداز رجب طیب اردوغان، رئیس رژیم ترکیه مطرح می گردد.

رئیس جمهور سوریه در ادامه اعلام نمود: داعش با اراده آمریکا وارد سوریه شد و فعالیت های خود را تحت حمایت آمریکا انجام داد و حتی در بسیاری از موارد ما معتقدیم و اطلاعاتی داریم که آمریکا داعش را مستقیما به عنوان ابزاری نظامی برای هدف قرار دادن ارتش سوریه و پراکنده کردن نیروهای نظامی که با تروریسم می جنگند به خدمت گرفته است.

بشار اسد گفت: مشکلاتی با بعضی نمودها وجود دارد اما من بار دیگر تاکید می کنم که نمودها از دهه ها قبل در سوریه وجود داشتند و مشکلاتی با آنها وجود نداشته است. گروه هایی افراطی وجود دارند که طرح هایی جدایی طلبانه ارائه می دهند مانند فدرالیسم و تشکیل حکومت خودمختار. شرایط در سوریه با شرایط در شمال عراق و جنوب شرق ترکیه متفاوت است. دولت وملت سوریه هرگونه طرح تقسیم را رد می نماید. باید به صورت قویتر، از این جنگ خارج شویم و هرگونه طرح های تقسیم را رد می کنیم. همه مردم سوریه بدون استثنا از روستاها و شهرهای خود دفاع کردند و من این دفاع را در چارچوب سیاسی قرار نمی دهم، چون وقتی که من این کار را انجام می دهم یعنی به حسن رفتار آمریکا شهادت می دهم. همه ما می دانیم که آمریکا از داعش حمایت کرد. ما باید بین شهفرایندانی که از روستاهای خود دفاع کردند و کسانی که مجری برنامه ها و نقشه های آمریکا هستند تفاوت قائل شویم.

وی گفت: باید توافق روسیه و ترکیه درباره عقب نشینی این گروه های مسلح اجرا گردد. همانگونه که گفتم این نیروها که متشکل از نمودها و عرب هستند باید از منطقه خارج شوند زیرا آنها به ترکیه این بهانه را دادند که به سوریه حمله کند بنابراین این نیروها باید تا مسافت 30 کیلومتری عقب نشینی نمایند. امروز بین ما و بین روسیه برای اجرای کامل این توافق همکاری وجود دارد و بعد از اینکه اجرا گردد باید به ترک ها بگوییم که شما نیز عقب نشینی خود را آغاز کنید. اما درباره پیوستن این گروه ها به ارتش سوریه باید بگویم که ما از ابتدای آشتی ها در سال 2013 میلادی گفتیم که هر کسی سلاح خود را تحویل دهد عفو می گردد و مانند هر شهفرایند سوریه می تواند به عضویت ارتش سوریه درآید و این چیزی است که در مناطق زیادی رخ داده است.

رئیس جمهور سوریه تاکید نمود: شرایط امروز سوریه از جمله وضع معیشتی مردم وابسته به چند عامل خارجی از جمله محاصره این کشور از سوی غربی ها است که بر تامین سوخت و انرژی و برق تأثیر گذاشته است، محاصره سوریه از سوی کشورهای غربی بر اموری مانند تامین سوخت و فراوری برق و نیز سرمایه گذاری ها در سوریه تاثیر گذاشته است. دولت سوریه به محض ورود به مناطق آزاد شده اقدام به بهبودی شرایط آنها نموده و فورا اقدام به بازسازی مدارس و امکان عمومی می نماید، دو محور اساسی که شهفرایندان سوریه را با سختی روبرو نموده شرایط مالی و تامین احتیاجهای اساسی و آموزشی و بهداشتی و درمانی فرزندانشان است. بازسازی تأسیسات در سایه تحریم ها سخت است اما غیرممکن نیست، در تعدادی از زمینه های صنعتی از جمله صنعت داروسازی و تعداد کارخانه ها پیشرفت چشمگیری داشته ایم و روزانه کارخانه های جدیدی تاسیس می شوند، البته فرایند افزایش به میزانی که می خواهیم نیست. اکنون باید به دنبال روش های جدیدی برای تشویق به سرمایه گذاری بیشتر باشیم، هنگامی که تحت محاصره قرار دارید به تشویق بیشتری احتیاج دارید. ما قانون سرمایه گذاری قدیمی را داریم که چند بار اصلاح شد و اکنون در حال آنالیز اصلاحات دیگری هستیم که با وضع کنونی سازگار باشد تا اینگونه سرمایه گذاران را تشویق کنیم.

وی درباره برنامه های بعدی دولت سوریه برای ارائه یاری به افراد مسلح و خانواده های آنها و ادغام افراد مسلحی که سلاح خود را تحویل دمشق می دهند هم گفت: این یک نکته مهم و یک چالش مهم است. جنبه های مختلفی وجود دارد که باید به آنها توجه گردد. این افراد مسلح دارای خانواده هستند فرزندان آنها برای مدت طولانی به دوری از قانون و دور از برنامه های درسی ملی زندگی می کردند ، آنها مفاهیم اشتباه را یاد گرفته اند. ما چند هفته پیش اظهار داشتیم که مدارس این دانش آموزان را در قاب برنامه های متناسب با سن خود ادغام می نمایند تا بتوانند در طی چند سال به برنامه درسی ملی ملحق بشوند و با مفاهیم ملی یاد بگیرند، افراط گرایی دینی که در ذهن جامعه تحت نام های داعش، جبهه النصره، جیش الاسلام و دیگران نفوذ نموده است، همه آن ها به یک ایدئولوژی هستند. در سوریه، موسسات دینی نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا می نماید؛ شما نمی توانید با آن افراط گرایان مسائل ملی و بشردوستانه صحبت کنید. آن ها ابتدا باید درک نمایند که مفاهیم دینی که یاد گرفتند اشتباه و تحریف و در تضاد با دین است.

بشار اسد درباره رفتار آمریکا به ویژه دررابطه با نفت سوریه هم گفت: سیستم سیاسی آمریکا بر مبنای گروه های گانگستری اداره می گردد. آمریکا یک حکومت نیست، بلکه سیستمی است که شرکت ها بر مبنای منافع خویش آن را اداره می نمایند. آنها شبیه گروههای گانگستری هستند. یکی از مهم ترین عواملی که هیتلر را به سمت حمله به اتحاد شوروی در جنگ دنیای دوم کشاند، نفت بود. امروز نیز ایالات متحده آمریکا همان کار را انجام می دهد و در جهت نازی ها گام بر می دارد.

وی اضافه کرد: مالکان حقیقی آمریکا شرکت های نفت، کارخانه های اسلحه سازی، بانک ها و مراکز لابی گری است ، با صراحت می توان سیاست امروز آمریکا را همان سیاست نازی ها دانست. توسعه طلبی، جنگ افروزی، پایمال کردن منافع دیگر ملت ها، زیرپا گذاشتن قوانین بین المللی و ارزش های انسانی صرفا به خاطر نفت. تفاوت این سیاست با سیاست نازی ها چیست؟ آیا کسی از دورن حاکمیت آمریکا می تواند به این سؤال پاسخ دهد؟ گمان نمی کنم.

رئیس جمهور سوریه درباره کشته شدن موسس کلاه سفیدها، بن لادن و ابوبکر البغدادی هم بیان نمود: مؤسس کلاه سفیدها، بن لادن و ابوبکر البغدادی کشته شدند چون اسرار مهمی داشتند اما دیگر کارایی و نقششان به انتها رسیده بود. درباره جفری اپستین سرمایه داری سرشناس آمریکای که ماه اگوست در زندان به طرز مشکوکی جان باخت، بعضی می گویند او کشته شده چرا که اسرار زیادی از شخصیت های مهم آمریکایی، انگلیسی و اروپایی با خود به همراه داشت. اکنون مؤسس اصلی کلاه سفیدها که یک افسر نظامی بود کشته شده و تمامی مأموریت های او در افغانستان و کوزوو، عراق و لبنان بوده و سپس کلاه سفیدها را در سوریه تأسیس کرد. تاریخ اقدامات این فرد چه ارتباطی با اقدامات بشردوستانه دارد؟ به نظر من کشتن بن لادن و ابوبکر البغدادی و همه این افراد به این دلیل بود که با خود اسراری مهمی داشتند و در عین حال دیگر نقش آنها به انتها رسیده بود و باید از دستشان خلاص می شدند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "شباهتی میان تحولات سوریه با عراق و لبنان وجود ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شباهتی میان تحولات سوریه با عراق و لبنان وجود ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید