مقایسه دستکش کار ایمنی لاتکس و نیتریل و انتخاب بهترین نوع برای هر کاربرد خاص

به گزارش همیار مشاوره، امروزه برای فعالیت های کاری مختلف، شرکت های تولید نماینده دستکش، انواع مختلفی از آن را تولید کرده اند تا به وسیله آنها بتوانند سلامت دست های کارگران را از خطراتی که در زمان کار وجود دارد تضمین نمایند.

مقایسه دستکش کار ایمنی لاتکس و نیتریل و انتخاب بهترین نوع برای هر کاربرد خاص

این دستکش ها معمولا هر کدام برای یک کاری درست شده اند و بهتر است که در جای صحیح خود مورد استفاده قرار بگیرند تا بیشترین اندازه کارایی را بتوانند از خود بروز بدهند. اگر دستکشی که مخصوص یک کار است را در جای دیگر به کار ببرید قطعا کارتان را راه می اندازد.

اما باید توجه داشته باشید که هر دستکش وقتی در جای درست خود مورد استفاده قرار بگیرد، بیشترین اندازه بازدهی را خواهد داشت. پس صحیح تر این است که به کاربرد آنها توجه کرد و آنها را در جای صحیح خود به کار گرفت.

دو نوع از این دستکش ها که از نظر ساختار بسیار به هم نزدیک هستند، لاتکس و نیتریل هستند. می توان آن دو را به جای یک دیگر به کار برد ولی ایمنی ای که دستکش ایمنی نیتریل برای دستان در بعضی از مشاغل ایجاد می نماید را دستکش لاتکس نخواهد توانست ایجاد کند.

از دستکش لاتکس بیشتر برای مصارف پزشکی استفاده می گردد. این دستکش معروف به دستکش ایمنی یک بار مصرف است و بیشتر برای جلوگیری از آلودگی کارایی دارد و معمولا بعد از استفاده سریعا به سطل آشغال انداخته می گردد چون دیگر سلامت کافی را برای استفاده مجدد ندارد.

دستکش لاتکس چیست؟

یک مدل دستکش است که از نوعی پلاستیک سینتتیک ساخته شده است. این دستکش ها برای محافظت از دست ها در برابر عوامل خارجی گوناگون مانند مواد شیمیایی، باکتری ها، ویروس ها و سایر مواد آلوده کننده مناسب هستند و در بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و صنایع مختلف کاربرد دارند.

همچنین باید بدانید که دستکش لاتکس به علت نازکی زیاد، ارتباط مستقیم با پوست دست برقرار می نماید. به علت انعطاف پذیر بودن این قابلیت را دارد که به راحتی مورد استفاده قرار بگیرد و به ایمنی بیشتر دست ها در محیط های آلوده کمک کند تا سلامت افراد حفظ گردد و به خطر نیفتد.

دستکش ایمنی و کار مناسب مشاغل مختلف خود را میتوانید در ایران سکو بیابید.

دستکش نیتریل چیست؟

نوعی دستکش است که اولین بار در سال 1990 از پلاستیک هایی مصنوعی به نام اکریلونیتریل و مونومر بوتادین تهیه و به بازار مصرف عرضه شد. این دستکش ها از مقاومت بالایی برخوردار بودند و دست ها را دچار حساسیت نمی کردند که همین نکات موجب محبوبیت آنها در بازار مصرف شد.

این دستکش ها معمولا در چند دسته متفاوت تهیه می شوند و مناسب برای استفاده درهرجایی هستند.

مقایسه دستکش های ایمنی کار لاتکس و نیتریل:

این دو دستکش به راحتی قابل تهیه هستند و برای خریداری کردنشان می گردد به ابزار یراقی ها مراجعه کرد. برای این که بگردد مقایسه مناسبی بین این دو صورت داشت، باید به تفاوت هایشان اشاره کرد که در ادامه به این نکات خواهیم پرداخت.

مقاومت شیمیایی: دستکش های نیتریل به مواد شیمیایی و حلال ها مانند روغن ها، بنزین و الکل ها مقاومت بیشتری نسبت به دستکش های لاتکس دارند. علتش این است که مواد اولیه تشکیل دهنده دستکش نیتریل از نظر جنس بسیار بهتری هستند که همین باعث می گردد مواد شیمیایی نتوانند به درون آنها نفوذ کنند.

دستکش لاتکس مقاومت دارد اما در برابر بعضی مواد شیمیایی ضعیف تر می توان از آن استفاده کرد، به طور کل نمی توان انتظار زیادی از آن داشت چون در برخورد با مواد قوی تر زود سوراخ می گردد و نمی تواند از دست ها به خوبی محافظت کند.

ایجاد حساسیت: بسکمک از افراد حساسیت شدیدی نسبت به لاتکس دارند و به طور قطع دستکش های نیتریل برای استفاده کردن این افراد مناسب هستند. علت این حساسیت ها به مواد اولیه دستکش لاتکس بر می گردد که بعضی از پوست ها زمانی که با آن برخورد می کنند، واکنش منفی نشان می دهند.

این واکنش منفی پوست به صورت التهاب و خارش های شدید خود را نشان می دهد اما دستکش نیتریل جنس موادش طوری است که کمتر کسی را دچار این مسائل می نماید و افراد حساس می توانند با خیال راحت و بدون نگرانی از حساسیت ها از آن استفاده کنند.

قیمت: دستکش های نیتریل مواد اولیه شان گران تر است و علتش به تهیه این مواد بر می گردد که زحمت بیشتری برای آنها در کارخانه های پتروشیمی صورت می گیرد تا اصطلاحا فرآوری شوند، اما مواد اولیه دستکش لاتکس راحت تر تهیه می گردد و به قطع قیمت آن کمتر است.

در نهایت قیمت مواد اولیه بر روی قیمت نهایی هر کدام از این دستکش ها تاثیر می گذارد، کسانی که از هر دوی این دستکش های ایمنی استفاده کرده باشند، به طور قطع می دانند که قیمت بالاتر دستکش نیتریل به واسطه کیفیتی که دارد و راحتی ای که ایجاد می نماید، کاملا بر حق است.

مقاومت در برابر سوراخ شدن: دستکش های نیتریل چون مواد اولیه بهتری برای تولیدشان به کار گرفته می گردد در برابر سوراخ شدن مقاومت بیشتری نسبت به دستکش های لاتکس دارند. این دستکش ها برترین گزینه برای شرایط کاری خطرناک هستند و به کار می آیند اما دستکش کار لاتکس چون جنس مواد اولیه اش ضعیف تر و ظریف تر است، مقاومت کمتری دارد و به مقدار دستکش نیتریل مقاوم نیست.

دستکش لاتکس یا نیتریل، کدام یک انتخاب مناسب تری هستند؟

در این که از نظر کیفیت دستکش نیتریل مقاومت بالاتری دارد هیچ شکی وجود ندارد اما باید این مورد را هم در نظر گرفت که دستکش لاتکس قیمت بهتری نسبت به نیتریل دارد که همین موجب می گردد تا بسکمک از استفاده کنندگان عمومی به آن گرایش داشته باشند.

اما این نکته را نیز باید در نظر داشت که کیفیت بالاتر دستکش نیتریل کمک می نماید تا ایمنی بیشتری در روبرو با خطراتی مثل آلودگی شیمیایی برای استفاده کننده به وجود بیاید. دستکش لاتکس در برابر عوامل شیمیایی ضعف بیشتری دارد اما اگر قدرت مواد شیمیایی کم باشد، کار را قطعا راه می اندازد.

در کل با توجه به مواردی که گفته شد نمی توان به طور قطع هیچ کدام از این دو دستکش را نسبت به دیگری برتر دانست. هر کدام از آنها با توجه به کیفیتی که دارند می توانند در امورمناسب به خود به کار گرفته شوند، ولی دستکش نیتریل به واسطه کیفیتش قطعا از دست ها بهتر محافظت می نماید.

درباره ویژگی های دستکش کار و انواع آنها و اطلاعاتی از این دست در ایران سکو بخوانید.

در انتها

همان طور که در مقاله بالا خواندید و متوجه شدید، مقایسه دستکش لاتکس و نیتریل نشان داد که هر کدام از آنها مناسب برای اموری هستند که تولید کننده در نظر گرفته است و به طور کل دستکش نیتریل از کیفیت بهتری نسبت به دستکش لاتکس برخوردار و همین برتری آن را نشان می دهد.

در آخر لازم به ذکر است که شرکت ایران سکو با سال ها تجربه در زمینه تولید دستکش کار این آمادگی را دارد تا محصولاتش را به صورت عمده یا خرده در اختیار شما فروشندگان عزیز قرار دهد. برای به دست آوردن اطلاعات کافی با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.

منبع: همشهری آنلاین

به "مقایسه دستکش کار ایمنی لاتکس و نیتریل و انتخاب بهترین نوع برای هر کاربرد خاص" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقایسه دستکش کار ایمنی لاتکس و نیتریل و انتخاب بهترین نوع برای هر کاربرد خاص"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید