چرا لانچرهای اندروید دیگر محبوبیت گذشته را ندارند؟

به گزارش همیار مشاوره، لانچرهای اندروید نرم افزارهایی هستند که تا حد زیادی می توانند رابط کاربری سیستم عامل اندروید را تغییر دهند. بهره گیری از اندروید بدون وجود لانچر تقریباً غیرممکن است و تمام گوشی ها به صورت پیش فرض از لانچر بهره می برند.

چرا لانچرهای اندروید دیگر محبوبیت گذشته را ندارند؟

یکی از دلایل محبوبیت و پرطرفدار بودن سیستم عامل اندروید، امکانات زیادی است که در زمینه شخصی سازی سیستم عامل در اختیار کاربر قرار می دهد و لانچر ها هم بخشی از این مشخصه محسوب می شوند. علاوه بر این، به لطف وجود لانچرهای ثالث، بیشتر کاربران می توانند لانچر مطابق سلیقه خود را پیدا نمایند و همین موضوع منجر به افزایش جذابیت اندروید شده است.

دلایل کاهش هواداران لانچر های اندروید

به نظر می رسد لانچرهای ثالث دیگر مانند گذشته محبوبیت ندارند و نمی توانند سروصدای زیادی به راه بیندازند. در ادامه به بعضی از دلایل این موضوع می پردازیم.

مسائل عملکردی لانچرهای ثالث

اگر یک نرم افزار بهینه سازی نشده باشد، بعد از نصب می تواند مسائل عملکردی به همراه بیاورد. هرکدام از نرم افزارها برای اجرا نیازمند اشغال بخشی از حافظه رم و حافظه داخلی هستند. علاوه بر این، اجرای یک رابط کاربری جدید می تواند عملکرد گوشی را در مواقع موردنیاز مانند اجرای بازی ها، تا حدی ضعیف کند. اگرچه برای بسیاری از کاربران عادی چنین مسائلی شاید احساس نشود، ولی کاربران حرفه ای به راحتی این ضعف ها را تشخیص می دهند.

بیشتر لانچر های ثالث رایگان توسط توسعه دهندگان مستقل ارائه می شوند که از امکانات کافی برای آزمایش های گسترده بهره نمی برند. به همین خاطر کاهش سرعت گوشی و افزایش مصرف باتری بعد از نصب یک لانچر چندان هم عجیب نیست. با توجه به این موارد، افرادی که از گوشی های ضعیف تر استفاده می نمایند، معمولاً ترجیح می دهند که از لانچر های ثالث استفاده ننمایند زیرا گوشی های آن ها از تراشه های قدرتمند و حافظه رم حجیم بهره نمی برند. ضمناً اگر لانچرهای اندروید به خوبی بهینه سازی نشده باشند، حتی می توانند برای گوشی های پرچم دار هم مشکل زا باشند.

کاستوم رام ها

کاستوم رام ها یا رام های غیررسمی، بخش نرم افزاری گوشی ها هستند که بر هسته اصلی اندروید بنا شده اند. اندروید یک سیستم عامل متن باز است و به همین خاطر توسعه دهندگان می توانند فریمور را هم تغییر دهند. لانچرها فقط تا حدی می توانند رابط کاربری را تغییر دهند ولی کاستوم رام ها معمولاً امکانات شخصی سازی گسترده تری را در اختیار کاربران قرار می دهند و نسبت به رام های پیش فرض بسیار سبک تر و سریع تر هستند. از بین محبوب ترین کاستوم رام ها می توانیم به Lineage OS اشاره کنیم که هواداران پروپاقرص زیادی دارد. البته باید خاطرنشان کنیم که عمدتا کاربران حرفه ای به بهره گیری از کاستوم رام ها روی می آورند زیرا نصب آن به راحتی لانچرهای اندروید نیست.

معرفی بهترین و سبک ترین لانچرهای اندروید

بهبود کیفیت لانچرهای پیش فرض

طی سال های گذشته، شاهد بهبود کیفیت لانچرهای پیش فرض ارائه شده توسط شرکت های سازنده بوده ایم. این موضوع هم یکی دیگر از دلایلی است که کاربران نسبت به گذشته دیگر علاقه چندانی به لانچر های ثالث ندارند. سامسونگ و دیگر برندها در این زمینه عملکرد قابل توجهی داشته اند و حتی در لانچرهای خود امکانات زیادی برای شخصی سازی تعبیه نموده اند.

ضمناً شرکت هایی مانند شیائومی مرتباً برای لانچر های گوشی های خود را آپدیت های جدیدی منتشر می نمایند که قابلیت های تازه ای برای آن ها به ارمغان می آورد؛ به همین خاطر بسیاری از کاربران ترجیح می دهند به جای استفاده از لانچرهای ثالث، از لانچرهای پیش فرض استفاده نمایند که برای گوشی آن ها بهینه سازی شده است و عملکرد بهتری دارد.

سخن آخر

یکی از مهم ترین ویژگی های سیستم عامل اندروید، متن باز بودن آن و امکان عملی کردن شخصی سازی های گسترده است. در این میان، لانچرهای اندروید با ارائه قابلیت های جذاب انجام این کار را برای کاربران معمولی بسیار آسان تر می نمایند و چنین افرادی به راحتی می توانند ظاهر بخش های مختلف نرم افزار گوشی خود را تغییر دهند.

اما در نهایت به دلیل مسائل عملکردی، بهبود قابل توجه لانچرهای پیش فرض گوشی ها و ارائه کاستوم رام های همه فن حریف، لانچرهای اندروید دیگر مانند گذشته هواداران خیلی زیادی ندارند.

آنالیز و مقایسه بهترین لانچرهای اندروید

منبع: w2ssolutions

منبع: دیجیکالا مگ

به "چرا لانچرهای اندروید دیگر محبوبیت گذشته را ندارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا لانچرهای اندروید دیگر محبوبیت گذشته را ندارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید