با این راه چاره از فاسد شدن غذا ها پیشگیری کنید
به گزارش همیار مشاوره، برای بسیاری از والدین انتخاب غذای مناسب برای تغذیه بچه ها در مدرسه یک چالش است. چالشی که تا خاتمه سال تحصیلی هر روز با آن روبرو هستند. از یک طرف احتمال فاسد شدن غذا ها و از سوی دیگر مقوی و متنوع بودن آن ها موجب می گردد تا بعضی از والدین در انتخاب غذا دچار مشکل شوند. متخصص علوم تغذیه در تبادل نظر با ایرنا زندگی می گوید والدین دانش آموزان به این دلایل باید دور فست فود ها را خط بکشند.
به گزارش ایرنا، در میان مواد غذایی محصولاتی وجود دارند که سریعتر از بقیه غذا ها فاسد می شوند. پس بهتر است آن ها را از فهرست غذا های انتخابی برای تغذیه بچه هاتان در مدسه حذف کنید.
بعلاوه بعضی کار ها نیز موجب می گردد تا یک غذا سریعتر از مدت زمان تعیین فاسد گردد، به همین دلایل باید اصول نگهداری از مواد غذایی را به درستی بشناسید تا با آماده سازی غذا های سالم مانع از بروز مسائل برای بچه هاتان شوید.
چالشی به نام نگهداری غذا در مدرسه
سعید حسینی متخصص علوم تغذیه در مورد برترین مواد غذایی برای تغذیه بچه ها در مدرسه می گوید: از آنجایی که بچه ها مدت زمان طولانی را در مدرسه سپری می نمایند، احتیاج است که میان وعده و یا غذای اصلی مناسب و مقوی به همراه داشته باشند. در مرحله اول بسیار اهمیت دارد که والدین از مواد غذایی استفاده نمایند که احتیاج های اصلی فرزندشان را در زمان حضور و فعالیت در مدرسه تامین کند. در مرحله دوم باید به سرعت فاسد شدن آن ماده غذایی توجه نمایند.
این متخصص ادامه می دهد: اگر مدرسه ای امکانات نگهداری و گرم کردن غذا را داشت، دیگر مسئله ای از حیث فاسد شدن غذا نداریم، اما اگر چنین امکانی در مدرسه وجود نداشت که اغلب مدارس این شرایط را دارند، باید غذا هایی را برای بچه هاتان بگذارید که حداقل تا 3-4 ساعت سالم بمانند. زیرا وجود کوچکترین علایم فاسد شدن می تواند منجر به مسمومیت و بیماری های جدی در بچه ها گردد.
از مصرف غذا های نیم پز شده پرهیز کنید
حسینی پخته شدن کامل غذا ها را اولین مرحله در جلوگیری از فاسد شدنشان می داند: غذا ها باید به طور کامل پخته شوند و اصلا حالت نیم پز نداشته باشند. به طور مثل تخم مرغ به عنوان برترین گزینه برای تغذیه بچه ها در مدرسه که انرژی و مواد غذایی بسیار بالایی دارد، باید حتما کامل آب پز گردد و اصلا نباید آن را به حالت عسلی و نیم پز به دانش اموزان داد تا در مدرسه بخورند. گزینه بعدی که از برترین مواد غذایی برای تغذیه دانش آموزان است، انواع لبنیات است؛ از شیر گرفته تا پنیر. لبنیات نیز جزء مواد غذایی هستند که دیرتر خراب می شوند.
این فوق تخصص تغذیه فاسدپذیری بعضی از غذا ها را بیشتر از بقیه می داند: یکی از فاسدپذیرترین غذا هایی که اغلب والدین برای بچه هاشان تهیه می نمایند انواع فست فود ها و غذا های آماده شده با سوسیس و کالباس است. سرعت فاسد شدن این غذا ها بسیار بالاتر از مابقی غذا ها است. در مرحله دوم غذا های گوشتی سرعت بالایی در فاسد شدن دارند. از همین رو بهتر است از دادن این غذا ها به عنوان تغذیه مدرسه بچه هاتان خودداری کنید. البته اگر به علت طولانی بودن ساعت حضور دانش آموزان در مدرسه ناگزیر به دادن غذای اصلی به ان ها هستید، بهتر است که بعضی نکات را برای آماده سازی غذا ها رعایت کنید.
این غذا ها را از هم جدا کنید
دکتر حسینی راه چاره دیگری برای جلوگیری از فاسد شدن زودهنگام غذا ها معرفی می نماید: به طور مثل برنج و خورشت اگر به صورت جداگانه در ظرف ریخته شوند، دیرتر فاسد می شوند تا زمانی که با هم مخلوط شده باشند. زیرا بعضی از میکروب ها در فضایی مرطوب تر رشد می نمایند. اگر قرار است سالاد برای فرزندتان بگذارید بهتر است سس روی آن نزنید و از ماست و روغن زیتون برای طعم دار کردن آن بهره ببرید. اگر ساندویچ مرغ و گوشت تهیه می کنید باید مطمن شوید که آن را در کمتر از 2 ساعت مصرف می نمایند.
این متخصص تغذیه با اشاره به چند راه چاره برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی گوشتی ادامه می دهد: همواره در یخچال 2 بخش متفاوت را به غذا های خام و غذا های پخته اختصاص دهید و از قرار دادن این 2 نوع غذا در کنار هم بپرهیزید. این کار مانع از فساد غذای پخته شده می گردد. علاوه بر این هرگز سبزی ها را کنار انواع گوشت ها قرار ندهید. گاهی ممکن است آلودگی ها و باکتری های موجود در سبزی موجب فاسد شدن گوشت گردد. در مورد حبوبات نیز برای اینکه دیرتر خراب شوند و می توانید آن ها را به مدت یک روز در فریزر بگذارید و بعد تا حداکثر یک سال با خیال راحت از آن ها بهره ببرید. این کار مانع از حشره زدگی و خرابی آن ها می گردد.
منبع: فرارو