شاخص دلار در کانال جدید
به گزارش همیار مشاوره، شاخص دلار در معاملات امروز از 98 واحد نیز عبور کرد.
به گزارش همیار مشاوره به نقل از رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از استیضاح در مجلس سنا به لطف اکثریت نمایندگان جمهوری خواه در این مجلس نجات یافت و اکنون می تواند با آسودگی خاطر بیشتری به کارزار انتخابات ریاست جمهوری بپردازد که قرار است در ماه نوامبر برگزار گردد.
هم چنین نگرانی ها از شیوع بیشتر ویروس کرونا در سطح دنیا به دنبال انتشار اخباری از ابداع واکسن مقابله با این ویروس در چین، ژاپن و انگلیس؛ تا حد زیادی کاهش یافته است. بانک مرکزی چین نیز برای جلوگیری از ریزش بیش تر بازارها به تزریق بیش از 240 میلیارد دلار نقدینگی اقدام نموده که این اقدام اندکی در تقویت ارزش یوان موثر بوده است. پیش تر شکست محدوده مقاومتی مهم هفت یوانی در برابر هر دلار موجب نگرانی از ریزش شدید بازارهای مالی در چین شده بود.
تحلیل گران بانک جی پی مورگان در گزارشی نوشتند: سرمایه گذاران خواهان رسیدن به یک ثبات در زمینه توقف شیوع ویروس هستند و تا زمانی که تعداد تلفات کم نگردد، هراس معامله گران ادامه خواهد داشت.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای دنیای را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با صعود 0.2 درصدی نسبت به روز قبل و در سطح 98.175 واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل 1.0272 دلار اعلام شد.
از سوی دیگر پس از سه سال بحث و جدال، انگلیس پایان در آخرین روز از ماه ژانویه 2020 اتحادیه اروپا را ترک گفت تا بدین سان به نخستین کشور در تاریخ این اتحادیه تبدیل گردد که از آن خارج می گردد. انتظار می رود پیامدهای برگزیت به تدریج بر روی اقتصاد انگلیس و کشورهای اروپایی آشکار گردد، هر چند که انتظار نمی رود بانک مرکزی اروپا دست کم در کوتاه مدت تغییر زیادی در سیاست های پولی خود ایجاد کند.
هنوز معین نیست که با توجه به فرایند خروج شرکت های عظیم بین المللی از انگلیس به دنبال برگزیت، رشد مالی این کشور چگونه خواهد بود. پیش تر مدیر بانک آمریکایی جی پی مورگان از انتقال مقر اروپایی این بانک از لندن به پاریس خبر داده بود. تا به امروز صدها شرکت، بانک، صندوق سرمایه گذاری و موسسات بیمه ای برای ادامه فعالیت خود در انگلیس طبق شرایط جدید از دولت درخواست مجوز فعالیت نموده اند.
دولت انگلیس به رهبری بوریس جانسون اکنون کار بسیار سختی برای احیای رشد مالی و هم چنین رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی روابط دو طرف در آینده خواهد داشت. انتظار می رود که دست کم یک سال دوره گذار در نظر گرفته گردد و روابط دو طرف به شکل کنونی باقی بماند. بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس خواهان داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده است. انگلیسی ها هم چنین با بعضی از شرکای عظیم تجاری خود نظیر استرالیا مذاکراتی را برای پیمان تجارت آزاد شروع نموده اند.
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ریزش 0.23 درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.2987 دلار مبادله شد. یورو 0.31 درصد پایین رفت اما در محدوده کانال 1.10 باقی ماند و به 1.1004 دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل 1.3282 دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای 1.3838 دلار سنگاپور مبادله شد.
بارت واکابایاشی، مدیر شعبه توکیو موسسه استیت استریت گفت: یکی از موضوعات محسوس فعلی حرکت به سمت دارایی های امن است. معامله گران در حال فروش بخشی از ارزها خریداری شده قبلی هستند و اکنون زمان سختی برای ارزهایی نظیر یوان است.
در حوزه تجاری نیز پس از 17 ماه جنگ تجاری پایان دو اقتصاد عظیم دنیا به توافقی اولیه بر سر آتش بس رسیدند و نخست وزیر چین با سفر به واشنگتن به همراه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا فاز نخست توافق را امضا کرد. چین از کاهش تعرفه واردات 85 میلیارد دلار از محصولات آمریکایی به این کشور به عنوان بخشی از تعهدات فاز نخست توافق خبر داده است.
انتظار می رود به تدریج فرایند بازگشایی شعبات شرکت های عظیم خارجی در چین شروع گردد. بسیاری از شرکت های عظیم نظیر اپل، مک دونالد، هیوندای، هوندا، زیمنس و اشکودا، فعالیت های خود را در تمام یا قسمت هایی از چین به منظور مقابله با ویروس کرونا به طور موقت به حالت تعلیق درآورده اند.
کریس لونگ، کارشناس بازار در موسسه دی بی اس اکونومیست گفت: شوک مالی ویروس کرونا بر روی اقتصاد دنیای احتمالا دو تا سه برابر عظیم تر از پیامدهای ویروس سارس در سال 2003 خواهد بود و این مساله می تواند فرایند رشد پایدار اقتصاد این کشور را با اخلال روبرو کند.
در معاملات بازارهای ارزی دنیای، همچنین هر دلار با 0.45 درصد افزایش به 109.8651 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.4813 دلار مبادله شد. هم چنین نرخ برابری دلار معادل 6.9734 یوان چین اعلام شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا