طرز تهیه آش رشته اردبیل محلی، خوشمزه و مجلسی

به گزارش همیار مشاوره، آش رشته از آن دسته غذاهایی است که تنوع بالایی در نقاط مختلف ایران دارد. قبلا طرز تهیه آش رشته شمالی را در کتاب کاله مرور کرده بودیم و در ادامه می خواهیم طرز تهیه آش رشته اردبیل را که به آن آش میوه یا اریشت آشی اردبیل هم می گویند و آشی بدون کشک و سبزی است را بررسی کنیم.

طرز تهیه آش رشته اردبیل محلی، خوشمزه و مجلسی

مواد لازم برای تهیه آش رشته اردبیل

  • نخود نصف پیمانه
  • لوبیا سفید نصف پیمانه
  • لوبیا چیتی نصف پیمانه
  • لوبیا قرمز نصف پیمانه
  • عدس 1 پیمانه
  • برگه قیسی 10 عدد
  • آلو بخارا 10 عدد
  • آلو سیاه 10 عدد
  • آلو جنگلی قرمز 10 عدد
  • آلوچه 15 عدد
  • زغال اخته به میزان لازم
  • نعناع خشک 1/5 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز 3-4 عدد
  • رشته آش 250-300 گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آش رشته اردبیل

1. آماده کردن و پختن حبوبات

اولین کاری که برای تهیه آش رشته اردبیل درست مثل طرز تهیه آش رشته ساده هم باید انجام دهید این است که حبوبات را حداقل از 2 ساعت قبل از پخت خیس کنید و طی این زمان چندین بار آبش را عوض کنید و در نهایت تمام حبوبات به جز عدس را داخل قابلمه مناسب پخت آش بریزید و بگذارید همراه با آب کافی خوب بپزند.

2. آماده کردن میوه های خشک

هم زمان که حبوبات در حال پخت هستند باید همه میوه های خشک را بشویید بعد در میزانی آب بگذارید تا خیس بخورند تا اگر خاکی به آن ها مانده خارج شود. بعد از یک ربع آن ها را بشویید و داخل آبکش بریزید.

3. اضافه کردن عدس به باقی حبوبات

وقتی حبوبات خوب پختند نوبت آن است که عدس این آش را هم به قابلمه حبوبات اضافه کنید و بگذارید عدس هم به مدت 20 دقیقه بپزد.

4. سرخ کردن پیاز و نعناع

اکنون در این زمان از طرز تهیه آش رشته اردبیل، همزمان که عدس می پزد، پیازها را خلالی کنید و در روغن سرخ کنید تا پیاز داغ مورد نیاز برای آش را آماده کنید. وقتی پیازها طلایی شدند ادویه ها را اضافه کنید و تفت دهید سپس رب را اضافه کنید و مجدد هم بزنید. در ماهیتابه دیگر هم نعناع داغ لازم برای تزیین آش را آماده کنید.

5. پخت آش رشته اردبیل

در این مرحله که عدس پخته، ترکیب پیاز داغ و رب را اضافه کنید و هم بزنید و در نهایت عصاره گوشت را بریزید و بگذارید رب کاملا در قابلمه بپزد سپس میوه های خشک را اضافه کنید و زمانی که حدود 20 دقیقه از پخت میوه ها گذشت، رشته آش را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا رشته هم کامل بپزد. وقتی رشته نرم شد اگر لازم بود میزانی نمک به آش اضافه و میل کنید. نوش جان!

برای سرو این آش کافی است آن را با میزانی نعناع داغ، برگه زردآلو و آلو تزیین کنید و لذت ببرید.

نکات تکمیلی برای تهیه آش رشته اردبیلی

همان طور که دیدید تهیه آش اردبیلی هم کار سختی نیست و درست مثل طرز تهیه آش رشته تهرانی و طرز تهیه آش رشته شیرازی فقط نیاز به حوصله دارد. اما سوای حوصله خوب است به نکات زیر هم برای تهیه هر چه بهتر این غذا دقت داشته باشید.

استفاده از گوشت برای تهیه آش اردبیلی

در تهیه آش رشته اردبیلی گاهی از گوشت هم استفاده می شود و معمولا از گوشت چرخ کرده ای که به شکل قلقلی در آورده می شود برای تزیین این آش استفاده می شود.

تنوع در حبوبات و میوه های خشک آش اردبیل

یکی از نکات خوب برای تهیه آش رشته اردبیل این است که بسته به موادی که در منزل دارید می توانید حبوبات این غذا را کم و زیاد کنید و حتی به آن تنوع بدهید البته بهتر است اگر دوست دارید آش رشته اردبیلی را به شکل محلی بخورید حتما پایبند به موارد گفته شده باشید. برای میوه های خشک این غذا هم می توانید میوه های خشک دیگر هم استفاده کنید یا حتی اندازه آن را کم و زیاد کنید.

استفاده از میوه تازه به جای میوه خشک

آش رشته اردبیل را می توانید با میوه های ترش تازه هم استفاده کنید بنابراین اگر میوه تازه داشتید حتما میوه تازه را جایگزین کنید که زمان پخت هم کمی کمتر باشد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه آش رشته اردبیل محلی، خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش رشته اردبیل محلی، خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید