فواید شگفت انگیز ترب سیاه
به گزارش همیار مشاوره، ترب سیاه گیاهی است بومی شرق آسیا که اولین بار در قرون وسطی در اروپا کشت شد. اگرچه طعم این گیاه به شدت تند است اما به خاطر ریشه خوراکی آن که بیرون سیاه و داخل سفید است ارزش دارد. این گیاه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین C، پتاسیم و کلسیم است که آن را به یک مکمل عالی برای هر رژیم غذایی تبدیل می نماید. ترب سیاه منبع غنی و طبیعی بسیاری از مواد مغذی ضروری برای بدن به ویژه ویتامین C است؛ یک آنتی اکسیدان قوی که به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان یاری می نماید. بعلاوه حاوی ویتامین های گروه B، پتاسیم، منیزیم و بعلاوه فیبر غذایی و آنزیم های مفید برای هضم است. علاوه بر این، این گیاه خوراکی منبع عالی گلوکوزینولات ها، ترکیبات گوگردی است که خاصیت سم زدایی و ضد سرطانی نیز دارند.
ترب سیاه طبع سرد دارد یا گرم؟
خوب است در همین ایتدا بدانید که ترب سیاه طبعی گرم و خشک دارد. در علم مزاج شناسی معمولاً به افرادی که دارای طبع سرد و تر یا سرد و خشک هستند، توصیه می گردد ترب سیاه را مصرف نمایند تا با افزایش سوخت وساز بدن و غلبه بر مزاج سردی که دارند، طبع این افراد را متعادل نمایند.
ترب سیاه، گیاهی قدرتمند برای سلامتی
ترب سیاه بیشتر از یک سبزی است. این گیاه، دارویی با قدرت زیاد است که اغلب دست کم گرفته می گردد. ترب سیاه که در اصل از حوزه مدیترانه شرقی کشت می گردد، به علت خواص مفید بسیاری که برای سلامتی دارد، به یکی از مواد اصلی در آشپزخانه ها و داروخانه های طبیعی در سراسر دنیا تبدیل شده است. امروزه بدن ما دائماً در معرض سموم قرار گرفته است، چه در هوایی که تنفس می کنیم، چه غذایی که می خوریم و یا حتی محصولات زیبایی که استفاده می کنیم. بنابراین لازم است زمانی را برای سم زدایی بدن خود اختصاص دهیم تا سلامت مطلوب خود را حفظ کنیم. اگر به شما بگویم که یک سبزی ساده می تواند به شما در انجام این کار یاری کند چه می گویید؟ ترب سیاه، گیاهی با خواص متعدد، راه حلی طبیعی و موثر برای پاک سازی و سم زدایی بدن شماست. در این مقاله فواید سم زدایی گیاه ترب سیاه را توضیح می دهیم، نحوه استفاده از آن را به شما نشان می دهیم و در خصوص دیگر فواید آن صحبت می کنیم.
ترب سیاه؛ پشتیبان کبد برای سم زدایی از بدن
ترب سیاه یک سم زدای قوی، متحدی برای کبد و هضم غذا است. به حذف سموم و مواد زائد از بدن انسان یاری می نماید و در نتیجه باعث پاکسازی اندام های داخلی مانند کبد و کلیه ها می گردد. گلوکوزینولات های موجود در ترب سیاه به تنظیم فراوری صفرا -مایعی فراوری شده به وسیله کبد برای هضم چربی ها-در کبد انسان یاری می نماید، بنابراین هضم و دفع سموم از بدن را تسهیل می نماید. علاوه بر این، فیبر غذایی موجود در ترب سیاه با بهبود انتقال خوب مواد غذایی از روده به سلامت دستگاه گوارش یاری می نماید و در نتیجه احساس سنگینی و نفخ بعد از غذا را کاهش می دهد. ترب سیاه بعلاوه ب هضم و تقویت سیستم ایمنی نیز یاری می نماید. توجه به این نکته مهم است که اگرچه ترب سیاه فواید زیادی دارد، اما نباید جایگزین درمان و مداخلات پزشکی برای برطرف اختلالات و معالجه نارسایی های کبدی یا گوارشی گردد. اگر از مسائل کبدی یا گوارشی رنج می برید، توصیه می گردد قبل از وارد کردن ترب سیاه به رژیم غذایی خود با یک متخصص مرتبط مشورت کنید.
کیسه صفرا و برترین نوشیدنی ها برای حفظ سلامت آن
ترب سیاه؛ پشتیبان کلیه برای پیشگیری از سنگ کلیه
با مصرف این گیاه pH ادرار و حجم ادرار افزایش یافته و سبب کاهش سطح اوریک اسید و اگزالات در خون می گردد. بنابراین مصرف ترب سیاه می تواند عملکرد کلیه ها را بهبود دهد و به پیشگیری از سنگ کلیه یاری زیادی کند. پژوهش ها حاکی از آن است که مصرف آب ترب سیاه باعث افزایش دفع اگزالات کلسیم و کریستال های جمع شده در کلیه های انسان می گردد. در واقع ترب سیاه یک داروی طبیعی برای مقابله با انواع سنگ کلیه و عفونت کلیه و کیسه صفرا است. بعلاوه با این مزیت همراه است که با افزایش حجم ادرار، درد ناشی از تخلیه سنگ کلیه را کاهش می دهد.
ترب سیاه؛ سلاح ضد التهابی طبیعی برای بدن
اغلب به عنوان یک عامل ضد التهابی طبیعی و قوی شناخته می گردد که به علت توانایی آن در حمایت از سلامت و تندرستی بدن، مصرف ترب سیاه به شدت در حال افزایش است. ترب سیاه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین C، پتاسیم و کلسیم است که به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. علاوه بر این، خواص ضد التهابی آن ممکن است به کاهش التهاب و درد مرتبط با بسیاری از شرایط، از جمله آرتریت و اختلالات گوارشی یاری کند.
ترب سیاه و اثرات ضد دیابتی
این گیاه به عنوان یک سبزی دارای اثرات ضد دیابتی شناخته شده است که آن را برای افراد مبتلا به دیابت مفید می نماید. طبق تحقیقات، ترب سیاه به علت توانایی در تقویت مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانی و کاهش تجمع رادیکال های آزاد می تواند در کاهش جذب گلوکز در روده موثر باشد. با این حال، این مسئله احتیاج به تایید بیشتر در تحقیقات و کارآزمایی های بالینی دارد. خوردن ترب فراوری آدیپونکتین طبیعی بدن را افزایش می دهد و باعث کاهش مقاومت به انسولین می گردد. بعلاوه حاوی کوآنزیم Q10 است، آنتی اکسیدانی که به پیشگیری از ابتلا به دیابت یاری می نماید.
8 مکمل برای افراد دیابتی که قند خون را کاهش می دهند
فواید ترب سیاه در ترکیب با عسل
به علت وجود آنتی اکسیدان ها و ریزمغذی های فراوان، ترب سیاه می تواند سد مهمی در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا باشد. ترکیب ترب سیاه با عسل به کاهش سرفه در زمان کوتاه یاری زیادی می نماید. ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال دارد و برای برونشیت نیز مفید است. ترب سیاه در تقویت سیستم ایمنی تأثیر دارد، احتمال فلج و سکته مغزی را کاهش داده و به برطرف بلغم و مسائل یبوست یاری می نماید.
سایر فواید ترب سیاه
این گیاه پر فایده علاوه بر نقش سم زدایی، فواید سلامتی دیگری نیز دارد. دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی بوده و به مبارزه با عفونت های مختلف یاری می نماید. ترب سیاه باتنظیم سطح کلسترول باعث حفظ سلامت قلب می گردد. علاوه بر این، ترب سیاه به علت داشتن ویتامین C، سلامت پوست و سلامت چشم را تضمین می نماید.
استفاده موضعی
علاوه بر استفاده به صورت خوراکی، ترب سیاه را می توان به صورت موضعی نیز برای یاری به حذف سموم از سطح و پوست بدن استفاده کرد. می توانید این گیاه را رنده کنید و با آن یک ماسک صورت درست کنید، یا می توانید برای سم زدایی آن را در وان حمام خود بخیسانید. به طور خلاصه، ترب سیاه را می توان به روش های مختلفی برای یاری به سم زدایی بدن استفاده کرد. چه ترجیح بدهید آن را خام میل کنید، آب آن را بنوشید، مکمل های موجود در بازار را مصرف کنید یا به صورت موضعی روی پوست از آن بهره ببرید می تواند یاری شایانی به بهبود سلامت کلی شما بکند.
10 علت اصلی نفخ شکم که باید بدانید
نحوه مصرف ترب سیاه
رایج ترین راه برای بهره مندی از فواید ترب سیاه، مصرف مستقیم آن و به صورت خوراکی است. می توان آن را به صورت خام، رنده شده در سالاد یا سوپ و یا حتی پخته مصرف کرد. با این حال، برای بهینه کردن اثر سم زدایی آن، ترجیحاً آن را به صورت خام مصرف کنید: برای تسریع درمان ترب سیاه را نیز می توان به طور کلی به شکل آب میوه به مدت سه هفته و به مقدار یک لیوان در روز انجام داد.
- ترب سیاه در سالاد: ترب سیاه را رنده نموده و به سالاد سبز اضافه کنید. مصرف فیبر ترب سیاه همراه با توانایی آن در تحریک فراوری صفرا به حذف موثر سموم و هضم آسان غذا در بدن شما یاری می نماید.
طرز تهیه 3 سس سالم و خوش طعم
- آب ترب سیاه: می توانید به روش های مختلف مانند رنده کردن و ریختن در پارچه توری آب این سبزی را گرفته و مصرف کنید. یک لیوان آب ترب سیاه هر روز صبح با معده خالی می تواند به تحریک کبد و دفع سموم از بدن شما یاری کند.
- آن را خام بخورید: ترب سیاه طعمی تند دارد که می تواند به عنوان یک سبزی در کنار بقیه سبزی های خوردن در سفره شما قرار بگیرد.
- پخت و پز: ترب سیاه را می توان طبخ کرد و در انواع غذاها از جمله سوپ و خورشت از آن استفاده کرد.
- مکمل های ترب سیاه: اگر شما هوادار طعم ترب سیاه نیستید، می توانید به جای آن مکمل ترب سیاه را انتخاب کنید. این مکمل ها حاوی تمام فواید ترب سیاه به جز طعم تند آن است. این مکمل ها به شکل کپسول و قرص در دسترس هستند.
به طور خلاصه، ترب سیاه یک گیاه همه کاره و مفید است که می تواند به سم زدایی بدن، کاهش التهاب و ارتقای سلامت کلی یاری کند. با استفاده د از فواید فراوانی که دارد، مطمئناً سزاوار داشتن جایگاهی ویژه در رژیم غذایی و روال سلامتی و تندرستی شماست.
منبع: ncbi و naturveda
این مطلب صرفا جنبۀ آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت همیار مشاوره مگ را بخوانید.
منبع: دیجیکالا مگ