یک نوبرانه بهاری با خورشت نخودفرنگی

به گزارش همیار مشاوره، کدبانو های هنرمند و همه فن حریف خانه، قدرت معجزه آسایی در ایجاد عادات غذایی سالم برای بچه ها و حتی تغییر عادات غذایی اشتباه اطرافیان و همسران خود دارند و در خصوص نخودفرنگی هم می توانند با طبخ یک خورشت لذیذ و خوش طعم که شاید خیلی ها تجربه پختش را نداشته باشند، یک غذای نو را به منوی خود اضافه نمایند.

یک نوبرانه بهاری با خورشت نخودفرنگی

حیف است فصل بهار باشد و چشم مان را به روی گیاهان تر و تازه این فصل ببندیم و از غذا های نوبرانه اش غافل شویم. کنگر و ریواس و باقالا و نخودفرنگی و ...؛ دوتای اول وحشی و دوتای بعدی اهلی که خب با عرق به محیط زیست و جلوگیری از انقراض گونه های گیاهی، توصیه ما دوتای بعدی است و تمرکزمان روی نخودفرنگی که شاید خیلی ها تصوری از حضور آن در سبد غذایی شان نداشته باشند و در همین ابتدا بگویند این غذا باب طبع بچه ها نیست و قید خواندن این گزارش را هم بزنند، اما واقعیت این است که کدبانو های هنرمند و همه فن حریف خانه قدرت معجزه آسایی در ایجاد عادات غذایی سالم برای بچه ها و حتی تغییر عادات غذایی اشتباه اطرافیان و همسران خود دارند و در خصوص نخودفرنگی هم می توانند با طبخ یک خورشت لذیذ و خوش طعم که شاید خیلی ها تجربه پختش را نداشته باشند، یک غذای نو را به منوی خود اضافه نمایند.

آن هایی هم که مسئله ای با خوردن نخودفرنگی ندارند، باید بدانند این دانه پرخاصیت صرفا قرار نیست عضو گهگدار سالاد الویه باشد، بلکه با یک سرچ ساده در سایت های آشپزی می توان ده ها دستور پخت با آن به دست آورد و لذت و خاصیت خوردنش را نصیب همه اعضای خانواده کرد.

خدا خیر بدهد کاشف نخودفرنگی را!

اما برویم سر اصل مطلب. همه لطف نخودفرنگی به این است که با دستان خودمان، آن را پاک نموده و تا فصلش تمام نشده، چندبسته ای هم برای دیگر ماه های سال کنار بگذاریم تا اگر هوس نخودفرنگی کردیم، نخواهیم به کنسرو های بازاری با آن همه موادنگهدارنده و طعم عجیب و غریبش متوسل شویم. کاری که بسیاری از زنان کدبانو هرساله با آمدن فصل نخودفرنگی و هر نوع سبزی و گیاه فصلی انجام می دهند و مثل همان مورچه معروف، آذوقه زمستان شان را کنار می گذارند.

به واقع خورشت نخودفرنگی، غذایی است که از همان ب بسم الله اش یک همت خانوادگی می طلبد، پس چه بهتر که با یک تیر و دونشانی اساسی، دور هم حلقه بزنیم تا هم بار پاک کردن نخود ها را از دوش خانم خانه برداریم و هم چند دقیقه ای فارغ از دغدغه های روزمره، خوش و بشی نموده و حتی به غیبت کاشف نخودفرنگی بنشینیم! وقتی همه نخود ها را از غلاف درآوردید و آبی به سر و رویشان زدید، وقت آن است بروید سراغ پخت و پز. بگذارید از همین اول بگوییم که برای پخت این خورشت بسته به جنس نخودفرنگی ها، حدود یک و نیم تا دو ساعت، زمان ضروری است و عملا می توان آن را در فهرست خورشت های فوری گنجاند و با کمترین زمان و البته مواد ممکن، یک خورشت متفاوت درست کرد.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

نخودفرنگی: نیم کیلو

گوشت چرخ نموده: 200 گرم

پیاز: یک عدد

گوجه: 5 عدد

رب: یک قاشق غذا خوری

سیر: دوحبه

آبلیمو و آبغوره: به اندازه لازم

نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به اندازه لازم

همواره پای یک کودک در میان است

طبق روال همواره باید کارتان را با پیاز داغ آغاز کنید و درحالیکه پیاز ها برای گرفتن رنگ و رویی طلایی، در تابه به تکاپو افتاده اند، از یک سرباز آماده به رزم که ممکن است یکی از بچه های بزرگتر و یا همسرتان باشد، یاری بگیرید و با تقدیم صمیمانه گوجه ها، کار رنده کردن را به او بسپارید. اگر کوچولو های خانه بدو بدو خودشان را رساندند تا با سماجت شان برای یک خرابکاری دیگر، ناجی سرباز آماده به رزم باشند و آخر سر هم گوجه ها دست خودتان را ببوسند، بلافاصله برگ برنده بعدی را رو کنید و با یک رنده کوچک که اختصاصا برای سیر و گردو کاربرد دارد، حواس کوچولوی خانه را پرت کنید تا هم گوجه های خورشت سر و سامان بگیرند و هم عضو کوچک خانواده، لذت همکاری را با تمام وجودش بچشد. در ضمن مراقب باشید در این گیر و دار، پیاز داغ تان به یک اثرهنری سیاه قلم تبدیل نگردد و مجبور به دوباره کاری نباشید، پس وقتی پیاز ها سبک و کمی طلایی شدند، زردچوبه، فلفل، رب و گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و اجازه دهید کمی تفت بخورند.

قدر سربازان آماده به رزم را بدانید

احتمالا حالا دیگر کار گوجه ها هم تمام شده و سربازتان با ظرفی پر از گوجه، هنرش را به رختان می کشد و منتظر یک تشکر جانانه است، پس از یک به به و چه چه مادرانه یا همسرانه غافل نشوید و او را در لشکر خودتان نگه دارید. شاید به نظرتان کمی موذیانه به نظر برسد، اما این تعریف و تمجید ها اصلا حکم اهرمی گول زننده ندارد و انصافا گفتن یک دست مریزاد به کسی که دست به رنده می گردد، از حقوق مسلم اوست.

قدم بعدی این است که گوجه ها را داخل قابلمه بریزید و چند دقیقه ای اجازه دهید تا خامی گوجه ها گرفته و آب آن جمع گردد. به این مرحله که رسیدید، نخودفرنگی ها را با 2 الی 3 لیوان آب به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا طی 2 ساعت آینده به خوبی جا بیفتد.

یک وعده نوبرانه بدون کابوس چی بپزم

بله شما به همین راحتی و با یک غذای نوبرانه به کابوس چی بپزم، انتها داده اید و خیالتان از بابت غذا راحت شده، پس حالا می توانید دقایقی آرام بگیرید و در کنار خانواده با یک دمنوش بهار نارنج یا گل محمدی و گل گاو زبان، از بهار و معجزه هایش لذت ببرید؛ فقط حواستان باشد که باید در میانه های پخت خورشت، سری به آن بزنید و سیر خام رنده شده و آبلیمو، آبغوره، دارچین و نمک را به آن اضافه کنید تا همه مزه ها به خورد هم بروند و خورشت حسابی جا بیفتد. لطفا فکر حذف هریک از این چاشنی ها را از سرتان بیرون کنید، چون هرکدام از آن ها، نقشی حیاتی در طعم نهایی خورشت دارند. مثلا ممکن است بپرسید چرا دوچاشنی ترش را باهم به غذا اضافه می کنیم، اما مطمئنا بعد از آنکه خورشت نخودتان را نوش جان کردید، خودتان جواب سوال را پیدا خواهید کرد.

به خوراک خود نگاه کنید!

وقتی بعد از حدود دوساعت، نخود ها کاملا پختند و خورشت تان جا افتاد، وقت خوردن آن می رسد که مثل همه خورشت های ایرانی باید با برنج سرو گردد و البته یک سالاد شیرازی ناب با نعناع و لیموترش تازه که حس طراوت را در شما زنده کند. دراصل با این ترکیب است که می توانید پکیج طعم های نوبرانه بهاری تان را کامل کنید و شاکر نعمت های خداوند باشید که نه تنها از آداب اصلی غذاخوردن است، بلکه توصیه ای است از جانب خداوند در سوره عبس. خداوند در این سوره می فرماید: پس انسان باید به خوراک خود بنگرد (تفکر کند) که ما آب را به صورت بارشى فرو ریختیم، آنگاه زمین را شکافتیم و در آن دانه رویانیدیم و انگور و سبزى و زیتون و درخت خرما و باغ هاى انبوه و میوه و چراگاه، برای برخورداری شما و چهارانتهاتان.

منبع: فارس

منبع: فرارو

به "یک نوبرانه بهاری با خورشت نخودفرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یک نوبرانه بهاری با خورشت نخودفرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید