14 نکته تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا

به گزارش همیار مشاوره، در دوران نقاهت بیماری، اشتهای از دست رفته فرد افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است که در طول دوره بیماری به علت افزایش نیاز به مواد مغذی، آب و الکترولیت ناشی از سوخت و ساز بالا در بدن به میزان کافی جذب نشده اند.

14 نکته تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا

به گزارش همیار مشاوره و بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، به طور کلی رعایت رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز در تسریع فرایند بهبودی موثر هستند. اما به جز موارد ذکر شده پایبندی به چه اصولی ضرورت دارد؟

- مصرف و تامین مقادیر زیاد مایعات مانند آب، آب میوه طبیعی، آب سبزی های تازه، چای کمرنگ، آب گوشت یا مرغ به میزان حداقل 8 لیوان در روز برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی

- مصرف سوپ و آش داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو و آش برنج

- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین کنار غذا برای تحریک اشتها و تامین ریز مغذی ها

- استفاده از منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه ه و سبزی های نارنجی و زرد مثل کدوحلوایی، هویج و همچنین استفاده از سبزی هایی با برگ تیره

- استفاده از منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدان آن مانند مرکبات، آب نارنج، آب لیمو ترش و...

- استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم که تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغزها و...

- استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوس دار حداقل در یکی از وعده های روزانه

- استفاده از روغن گیاهی یا نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون و کنجد به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا

- استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهاب آن

- اضافه کردن سیر، پیاز و زنجبیل به غذاها که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند

- استفاده از موز یا زنجبیل در مواردی که حالت تهوع وجود دارد

- اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی فرآوری شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست

- مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین انرژی روزانه

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "14 نکته تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 نکته تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید