طرز تهیه انواع غذا در هواپز (ایرفرایر) با 1 قاشق روغن

به گزارش همیار مشاوره، در هواپز چی میشه درست کرد؟ روش پخت انواع غذا در هواپز یا سرخ کن بدون روغن، یک راه آسان و ساده برای طبخ آنها است. روش سرخ کردن و تهیه غذا در هواپز یا ایرفرایر، به خاطر اینکه در زمان سریعی انجام می گردد و رژیمی و سالم تر است، محبوبیت زیادی دارد. لازم نیست برای پخت غذاها در ایرفرایر، مدام بالای سر ماهیتابه یا قابلمه بایستید. بعلاوه از این دستگاه برای سرخ کردن انواع سبزیجات و گوشت و حتی خشک کردن میوه ها می توانید بهره ببرید. در این مقاله از در چند مدل طرز تهیه از انواع غذا در هواپز یا سرخ کن بدون روغن را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه انواع غذا در هواپز (ایرفرایر) با 1 قاشق روغن

طرز تهیه و پخت انواع غذا در هواپز یا سرخ کن بدون روغن

غذاهایی که می توانید در هواپز بپزید، بسیار متنوع هستند. از انواع گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات و قارچ گرفته تا غذاهای سرخ کردنی مثل بادمجان، سیب زمینی، سمبوسه و حتی میوه خشک، همگی را می توانید با هواپز درست کنید.

در کنار همه مزایایی که دستگاه هواپز برای پخت و سرخ کردن غذاها دارد این است که وقتی مواد غذایی را در آن می پزید، خیالتان بابت سالم بودن آنها راحت است. فقط با اندازه کمی روغن زیتون یا روغن مایع می توانید بالاترین کیفیت را از غذایتان بگیرید.

برای پخت انواع غذا در هواپز، ممکن است به موادی مثل ، ، ، گوشت گوسفند یا گوشت چرخ نموده، گوشت گاو و گوساله،، ، ، انواع ،، ،، ، ، انواع مثل ، و … احتیاج پیدا کنید.

برای تهیه این مواد غذایی می توانید از فروشگاه های به روش های و اینترنتی اقدام کنید.

1- بوفالو وینگز در ایرفرایر

بوفالو وینگز یک فینگرفود دلچسب در سرتاسر دنیاست و بین همه افراد با هر سن و سالی، هواداران زیادی دارد. معمولا برای طبخ این غذا، به روغن زیادی احتیاج است اما اگر آن را در هواپز درست کنید، می توانید با کمترین روغن از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.

برای تهیه این غذای خوشمزه با مرغ در هواپز، بال و کتف مرغ را به خوبی شست وشو دهید و چربی های اضافی اطراف آن را جدا کنید. سپس، با یاری یک چاقوی تیز روی سطح بال و کتف ها چند برش اریب ایجاد کنید. بال ها را در یک کاسه بریزید و سطح بال و کتف مرغ شسته، برش خورده و خشک شده را ابتدا با ترکیب آبلیموی تازه و روغن زیتون به خوبی آغشته کنید.

آبلیمو و روغن زیتون را روی بال و کتف ها بریزید، سپس نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر سیر را اضافه کنید و با مرغ ها کاملا ماساژ دهید.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

2- سمبوسه رژیمی در هواپز

سمبوسه یک غذای خیابانی محبوب بین ایرانی ها است که به صورت سنتی در روغن فراوان سرخ می گردد ولی طرز تهیه سمبوسه در هواپز یک روش سالم برای درست کردن سمبوسه با کمترین مقدار روغن است.

این اسنک ساده و پرطرفدار را می توانید با انواع و اقسام مواد اولیه و بسته به ذائقه و سلیقه خودتان در سرخ کن بدون روغن درست کنید. از ترکیبات حاوی گوشت چرخ نموده گرفته تا سبزیجات، میگو، سیب زمینی، ژامبون و سوسیس بندری را می توانید در نان لواش، خمیر یوفکا یا خمیرهای دست ساز و خانگی بپیچید و سمبوسه خوشمزه در ایرفرایر را طبخ کنید.

برای درست کردن مایه سمبوسه ابتدا پیاز و سیر را به خوبی بشویید و نگینی خرد کنید. یک تابه مناسبی را انتخاب کنید و یک قاشق روغن مایع سرخ کردنی داخل آن بریزید و روی شعله قرار دهید تا داغ گردد. پیاز را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. سیر را رنده نموده و پس از سبک شدن پیاز به آن اضافه کنید.

زردچوبه را هم به آن بیفزایید تا طعم خامی اش گرفته گردد. فلفل دلمه ای و قارچ شسته شده را هم خرد نموده و به این ترکیب اضافه کنید.

برای آموزش ادامه جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

3- ماهی ساده و شکم پر در هواپز

در میان انواع غذا در هواپز که می توان پخت، ماهی جزو غذاهای محبوب دریایی است که به شکل های مختلف باید در رژیم غذایی تان جا دهید. ولی برترین راه طبخ آن این است که این منبع غذایی کم نظیر و محبوب را به صورت رژیمی و با کمترین مقدار روغن در دستگاه سرخ کن بدون روغن یا ایرفرایر درست کنید. خصوصا اگر دستگاه هواپز شما گریل هم داشته باشد، نتیجه کار بسیار خوشمزه و لذیذ خواهد شد.

در ابتدا، ظرف مناسبی را انتخاب نموده و روغن زیتون یا روغن مایع را همراه با زعفران، ادویه مخصوص ماهی، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک ترکیب کنید. ماهی را بشویید و با حوله کاغذی خشک کنید.

سپس با یاری یک فرچه یا قلم موی آشپزی، آن را کاملا به ترکیب ادویه ها آغشته کنید. سپس آن را به مدت 2 ساعت در یخچال استراحت دهید.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

4- کشک بادمجان رژیمی در هواپز

کشک بادمجان یکی از غذاهای بسیار محبوب بین ایرانی ها است که به خاطر استفاده از بادمجان سرخ شده، روغن زیادی دارد و اصلا رژیمی نیست. هر چند بعضی افراد آن را با بادمجان کبابی درست می نمایند. اما اگر هم می خواهید بادمجان را سرخ کنید و هم روغن کمی مصرف کنید، هواپز انتخاب عالی برای سرخ کردن بادمجان ها است.

برای پخت کشک بادمجون در ایرفرایر ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و بسته به ضخامت، هر یک از آن ها را به 2 یا 3 قسمت نسبتا مساوی تقسیم کنید. یک قاشق روغن مایع سرخ کردنی را با کمی آب، سرکه، اندازهی نمک و اندکی زردچوبه مخلوط کنید.

سپس با فرچه آشپزی، سطح بادمجان ها را آغشته کنید. کف سبد هواپز را با کاغذ روغنی بپوشانید و بادمجان ها را در آن بگذارید. دمای هواپز را روی 190 درجه سانتی گراد و مدت زمان 14 دقیقه تنظیم کنید. پس از گذشت 10 دقیقه بادمجان ها را پشت و رو کنید. بعد بادمجان ها برای 4 دقیقه دیگر در هواپز بگذارید.

برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

5- مرغ سوخاری در هواپز

طرز تهیه مرغ سوخاری در هواپز یا ایر فرایر یکی از دستور پخت های پرتکرار این روزهاست. شما می توانید با استفاده از هواپز یا سرخ کن بدون روغن فیله، سینه یا ران مرغ را با کمترین روغن و بالاترین کیفیت در هواپز، سوخاری کنید و از طعم آن لذت ببرید.

اگر فکر می کنید برای درست کردن مرغ سوخاری رستورانی، مجبور به استفاده از روغن فراوان هستید تا طعم اصیل آن را بچشید، سخت در اشتباهید. سینه های مرغ را بشویید و با چاقوی تیز، از پهنا برش بزنید تا چند لایه گردد. پشت و روی لایه های مرغ را با پلاستیک بپوشانید و با بیفتک کوب روی لایه های مرغ بزنید تا همه قسمت های مرغ یکدست گردد.

در یک ظرف، شیر (یا باترمیلک)، اندازهی از نمک، پودر فلفل پاپریکا و پودر فلفل سیاه را بریزید و با قاشق هم بزنید تا یکدست گردد. تکه های مرغ را در این مخلوط بغلتانید تا همه جای آن ها با مواد پوشانده گردد. سپس مرغ ها را به مدت حداقل 30 دقیقه یا 1 ساعت در یخچال بگذارید.

برای آموزش ادامه و جزییات مراحل طرز تهیه مرغ سوخاری در هواپز روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

6- پخت مرغ در هواپز

در میان پخت انواع غذاها در هواپز که می توانید تهیه کنید، پختن مرغ است که تهیه آن در ایرفرایر بسیار متداول و محبوب است. شما هم می توانید مرغ را به صورت تکه ای و هم به صورت شکم پر، در سرخ کن بدون روغن درست کنید.

برای درست کردن مرغ صورت شکم پر در ایرفرایر، باید ابتدا مرغ کامل را مزه دار کنید و بعد آن را در دستگاه بپزید. فقط به هیچ وجه پوست مرغ را نگیرید. سپس آن را در یک قابلمه بزرگ بگذارید و سرکه را اضافه کنید. روی مرغ را آب بریزید و 2 ساعت صبر کنید. سپس مرغ را از قابلمه بیرون بیاورید و بشویید.

در مرحله بعد در یک کاسه، زعفران دم نموده، فلفل سیاه، زردچوبه، آب یک پیاز، پودر پاپریکا و پودر سیر را بریزید و با هم مخلوط کنید. این مخلوط را به همه قسمت های مرغ ماساژ دهید.

برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

7- پخت انواع گوشت در هواپز

شاید در نگاه اول فکر کنید که گوشت به خاطر بافت منسجم تر و سفت تری که نسبت به مرغ دارد، گزینه خوبی برای پخت در هواپز نیست ولی اشتباه نکنید، شما در دستگاه سرخ کن بدون روغن، می توانید انواع غذا با گوشت از استیک گرفته تا دنده کباب، کباب لقمه و بیکن را درست کنید.

اتفاقا پخت گوشت در هواپز، آن را بسیار خوشمزه می نماید. زمان پخت و نحوه مزه دار گوشت برای پخت یا سرخ کردن آنها، فرق دارد و ممکن است بین 5 تا 45 دقیقه طول بکشد. بعلاوه درجه هایی که برای پخت هر کدام از غذاها با گوشت انتخاب می کنید، فرق دارد.

در مقاله می توانید جزییات روش تهیه مدل های مختلف گوشت در ایرفرایر را بخوانید. کافی است روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

8- هات چیپس (چیپس و پنیر) در هواپز با کمترین روغن

یکی از انواع غذا در هواپز که می توانید درست کنید، هات چیپس است. هات چیپس در اصل همان چیپس و پنیر است که در ترکیبات آن معمولا از انواع ژامبون، سس کچاپ، سس سفید، پنیر پیتزا یا پنیر گودا و ادویه ها و چاشنی های مختلف استفاده می گردد.

این اسنک یا میان وعده، پای ثابت منوهای کافی شاپ ها است و عموما هم قیمت بالایی دارد اما شما به راحتی می توانید با روغن کمتر، سالم تر، با چاشنی های دلخواه خود و قیمت بسیار پایین تر، آن را در خانه هم تهیه کنید.

هات چیپس را می توانید با چیپس آماده درست کنید. اگر چیپس آماده ندارید می توانید صفر تا صد تهیه چیپس را خودتان انجام دهید. برای این کار، سیب زمینی ها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس با رنده مخصوص چیپس، رنده کنید یا خیلی نازک با یک چاقوی تیز برش بزنید.

ورقه های سیب زمینی را در یک کاسه آب و یخ بریزید، طوری که آب و یخ سطح روی سیب زمینی ها را بپوشانند. بعد آنها را آبکش و خشک کنید. رویشان نمک، فلفل سیاه و با اسپری روغن زیتون بپاشید. سیب زمینی ها را هم بزنید تا به روغن و نمک آغشته شوند.

برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

9- سیب زمینی سرخ نموده در سرخ کن بدون روغن

طرز تهیه سیب زمینی سرخ نموده در ایرفرایر یکی از محبوب ترین روش های پخت غذا در این دستگاه سرخ کن بدون روغن است. با هواپز می توانید سیب زمینی را به روش سالم و با کمترین روغن سرخ کنید.

برای این که سیب زمینی سرخ نموده سالم با بالاترین ارزش غذایی را تهیه کنید، ایرفرایر می تواند به شما یاری زیادی کند. برای درست کردن سیب زمینی در ایرفرایر، سیب زمینی ها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت خلالی خرد کنید. می توانید سیب زمینی ها را به صورت لایه ای، چیپسی یا خلالی ریز هم با رنده، آماده کنید. سپس سیب زمینی های خرد شده را در یک قابلمه بریزید و روی آن را با آب بپوشانید و روی حرارت بگذارید.

اجازه دهید محتویات داخل قابلمه به مدت 1 دقیقه بجوشد. سپس سیب زمینی ها را در سبد، آبکش کنید و روی آن ها اندازهی آب یخ بریزید تا به آن ها شوک وارد گردد.

برای آموزش جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

10- بادمجان سرخ نموده در ایرفرایر

سرخ کردن بادمجان در ماهیتابه احتیاج به روغن زیادی دارد، اما یک روش سالم و خوشمزه برای تهیه بادمجان سرخ شده استفاده از هواپز یا همان ایرفرایر است که به سرخ کن بدون روغن معروف است.

برای تهیه بادمجان در هواپز باید بادمجان ها را بشویید و آن ها را از طول به 3 قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس 2 قاشق سرکه، اندازهی زردچوبه و کمی نمک به بادمجان ها اضافه کنید. با دست خوب مواد را به بادمجان ها آغشته کنید و حدود نیم ساعت تا یک ساعت صبر کنید تا بادمجان ها مزه دار شوند و تلخی آن ها گرفته گردد. سپس آنها را بشویید و در ایرفرایر بگذارید. روی بادمجان ها کمی روغن با اسپری بپاشید.

برای ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

11- خشک کردن میوه در هواپز

خشک کردن میوه در هواپز و سرخ کن بدون روغن، یکی از روش های سریع، راحت و بی دردسر برای خشک کردن میوه و بالا بردن ماندگاری آنها برای استفاده در فصول مختلف سال است. هر چند خشک کردن میوه روش های مختلفی دارد اما می توانید این بار، هواپز را امتحان کنید و میوه های خود را با بالاترین کیفیت در ایرفرایر خشک کنید.

همین ابتدای کار باید بدانید که برای طرز تهیه میوه خشک فوری با هواپز، میوه هایی که آب خیلی زیادی دارند، مثل هندوانه، خربزه یا میوه هایی که زود تلخ می شوند، مثل گریپ فروت یا لیمو شیرین، برای خشک کردن گزینه های مناسبی نیستند.

علاوه بر اینها دقت کنید میوه هایی که انتخاب می کنید، در عین رسیده بودن، سفت و سالم باشند. اگر میوه ها، زیادی رسیده، نرم و لکه دار باشند، محصول نهایی اصلا کیفیت خوبی نخواهد داشت. برای مطالعه روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

سوالات متداول درباره درست کردن غذاهای مختلف در هواپز

زمان پخت مرغ در هواپز چقدر است؟

زمان مورداحتیاج برای پخت مرغ در هواپز، در صورتی که بخواهید مرغ را به صورت شکم پر درست کنید، اگر دما را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید، به حدود 100 دقیقه زمان احتیاج دارید و اگر به صورت تکه ای بپزید، مرغ با دمای 200 درجه سانتی گراد، حدود 1 ساعت بعد می پزد.

طرز تهیه قارچ در هواپز چطور است؟

قارچ را می توانید به صورت سوخاری و سرخ نموده یا در کنار مواد غذایی دیگر مثل مرغ در هواپز، بپزید. زمان پخت قارچ در هواپز کوتاه است و کافی است ابتدا آن را مزه دار یا به روغن آغشته کنید و سپس در دستگاه هواپز، سرخ کنید یا بپزید.

آیا می توان در ایرفرایر، میوه خشک کرد؟

بله. یکی از کارایی های سرخ کن بدون روغن، خشک کردن انواع میوه ها است. انواع مختلف میوه را می توانید در هواپز درست کنید اما میوه هایی مثل هندوانه برای خشک کردن در ایرفرایر مناسب نیستند.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه انواع غذا در هواپز (ایرفرایر) با 1 قاشق روغن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع غذا در هواپز (ایرفرایر) با 1 قاشق روغن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید