فرصت مناسب رصد ماه کامل در آسمان هفته اول اردیبهشت 1403

به گزارش همیار مشاوره، در هفته اول اردیبهشت 1403 پدیده نجومی نادری در پیش نخواهد بود اما ستاره های درخشان آسمان همچنان رخ نمایی می نمایند و ماه کامل هم با ارتفاع پایین، فرصت مناسبی برای عکاسی همراه با پدیده های زمینی فراهم می نماید.

فرصت مناسب رصد ماه کامل در آسمان هفته اول اردیبهشت 1403

آسمان هفته اول اردیبهشت 1403 میزبان ماه کامل است و قمر زمین این بار در نزدیکی افق چهره خود را به نمایش می گذارد. موقعیتی که هم به رصد آسان یاری می نماید و هم برای عکاسی همراه با پدیده های زمینی مانند ساختمان ها فرصت خوبی است. علاوه بر این ستاره های درخشانی هم در آسمان حضور دارند و با استفاده از نقشه های نجومی می توانید چشمان خود را به رصد مهم ترین ستاره های آسمان بهاری عادت دهید.

رویدادهای نجومی هفته اول اردیبهشت 1403

شنبه 1 اردیبهشت

این شب ها در حالی که ستاره ژوبین دار یا سماک رامح (Arcturus) با رنگ زرد مایل به نارنجی کم رنگ، به عنوان درخشان ترین ستاره در شرق آسمان می درخشد، همتای کوچک تر آن، ستاره سماک اعزل یا بی ژوبین با رنگ آبی مایل به سفید کم رنگ، پایین سمت راست آن دیده خواهد شد. در سمت راست آن هم می توانید در پی صورت فلکی چهار ستاره ای و بهاری کلاغ (Corvus) بگردید.

یک شنبه 2 اردیبهشت

با پیشروی شب، به ارتفاع زیاد در سمت غرب آسمان نگاه کنید تا ستاره های سرپسین (Pollux) و سرپیشین (Castor) را که تقریبا به صورت افقی صف کشیده اند، مشاهده کنید. این دو ستاره، سر دوقلوهای صورت فلکی جوزا هستند و بالای طاق بزرگ بهاری را تشکیل می دهند. در سمت چپ پایین آن ها ستاره شعرای شامی (Procyon) قرار گرفته است که انتهای سمت چپ کمان را تشکیل می دهد.

دورتر در سمت راست پایین آن ها، انتهای دیگر طاق یعنی منکب ذی العنان (Menkalinan) از قدر 2 قرار گرفته است و سپس می توانید ستاره درخشان سروش (Capella) را رصد کنید. کل این مجموعه تا غروب در افق غربی پایین می رود. این آخرین بخش از شش ضلعی زمستانی است و پایین رفتن هر روزه آن تغییر کامل فصل را نمایش می دهد.

دوشنبه 3 اردیبهشت

غروب ماه امشب در حالی که کمی بیش از یک روز روز تا کامل شدن فاصله دارد، از نزدیکی ستاره بی ژوبین می گذرد. برای رصد بهتر ستاره می توانید ماه را با نوک انگشت خود بپوشانید.

امشب بعلاوه بارش شهابی شلیاقی با حدود 10 تا 20 شهاب در ساعت روی می دهد اما با توجه به حضور نور شدید ماه، نباید انتظار رصد مطلوب این بارش را داشت.

سه شنبه 4 اردیبهشت

سماک رامح سمت شرق آسمان در حال صعود است و در مقابل آن در سمت غرب ستاره سروش به سمت افق پایین می رود. هم ترازی این دو ستاره تماشایی را دنبال کنید که هر شب حدود 4 دقیقه زودتر روی می دهد.

چهارشنبه 5 اردیبهشت

ماه کامل در ساعت 03:19 بامداد روی می دهد، بنابراین از شب گذشته تا این بامداد می توانید چشم انداز های جذابی را با حضور ماه درخشان در کنار پدیده های زمینی رصد و عکاسی کنید.

شب هنگام هم درخشان ترین ستاره ای که در جنوب غربی با کم رنگ شدن گرگ و میش می درخشد شباهنگ (Sirius) در صورت فلکی سگ است. دو مشت بالاتر از آن شعرای شامی حضور دارد و سمت راست آن ها می توانید ستاره نارنجی رنگ ابط الجوزا (Betelgeuse) را رصد کنید. این سه ستاره، مثلث زمستانی را تشکیل می دهند.

پنجشنبه 6 اردیبهشت

درست پس از تاریک شدن هوا، شکل داس-مانند صورت فلکی شیر (Leo) به صورت عمودی در سمت جنوب آسمان ایستاده است. ستاره پایینی آن قلب الاسد (Regulus) درخشان ترین ستاره در این صورت فلکی است و تماشای آن بسیار آسان است. بخش داس-مانند شامل پای جلویی، سینه، یال و بخشی از سر شیر می گردد. نوک دم آن هم با ستاره ذنب الاسد (Denebola) شکل می گیرد.

آدینه 7 اردیبهشت

در این زمان از سال، با انتها یافتن گرگ ومیش غروب، صورت فلکی کم نور دب اصغر از ستاره قطبی به سمت راست امتداد می یابد. بالاتر از ستاره های انتهایی کاسه دب اصغر هم ستاره های انتهایی کاسه دب اکبر را خواهید یافت.

شرایط سیارات در هفته اول اردیبهشت 1403

عطارد، زهره و نپتون این هفته هم در تابش خیره نماینده طلوع خورشید پنهان شده اند.

مریخ و زحل اما هر دو با قدر 1.2+ در ابتدای سحر طلوع می نمایند. برای تماشا آن ها حدود 45 دقیقه پیش از طلوع خورشید، افق شرق و جنوب شرقی را جست وجو کنید. رصد زحل در سمت راست بالای مریخ ساده تر است. فاصله این دو سیاره به تدریج تا انتها هفته افزایش می یابد.

مشتری با قدر 2.1- در صورت فلکی حمل حضور دارد و در گرگ ومیش غروب، سمت غرب آسمان رخ نمایی می نماید.

اورانوس با قدر 5.8 هم در نزدیکی مشتری پنهان شده است. ارتفاع کم و شرایط هنگام غروب، آن را به یک سوژه سخت برای رصد تبدیل نموده است! در ابتدای هفته از حدود 0.5 درجه سمت راست یا راست بالای مشتری می گذرد و با استفاده از نقشه های نجومی می توانید در پی آن باشید. با استفاده از یک تلسکوپ، غیرستاره ای بودن آن کامل تعیین است اما با توجه به ارتفاع پایین در این شب ها باز هم شرایط رصدی مطلوبی نخواهد داشت.

منابع: Sky and Telescope, EarthSky

منبع: دیجیکالا مگ

به "فرصت مناسب رصد ماه کامل در آسمان هفته اول اردیبهشت 1403" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرصت مناسب رصد ماه کامل در آسمان هفته اول اردیبهشت 1403"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید