چگونه محترمانه موضوع گفتگو را عوض کنیم؟

به گزارش همیار مشاوره، راه های محترمانه و مودبانه ای برای هدایت گفتگو به سمت چیزی که فکر می کنید مناسب تر است وجود دارد. اما این کار همیشه هم ساده نیست، مخصوصا زمانی که طرف مقابل تان نمی تواند متوجه ایما و اشاره های شما بشود.

چگونه محترمانه موضوع گفتگو را عوض کنیم؟

به گزارش، تا به حال شده در بحث و گفتگویی قرار بگیرید که موضوع گفتگو ناراحت تان کند و دوست نداشته باشید آن بحث را ادامه دهید؟ راه های محترمانه و مودبانه ای برای هدایت گفتگو به سمت چیزی که فکر می کنید مناسب تر است وجود دارد. اما این کار همیشه هم ساده نیست، مخصوصا زمانی که طرف مقابل تان نمی تواند متوجه ایما و اشاره های شما بشود.

اگر کسی شروع به صحبت درباره چیزی کرد که ناراحت کننده است یا حس بدی به شما می دهد، قبل از اینکه موضوع صحبت را به سمت چیزی کاملا متفاوت برگردانید، یک اعلام کوتاه و ساده گاهی واقعا کافی خواهد بود. بیشتر افراد می فهمند که از موضوع پیش آمده خوش تان نمی آید و اثرش روی شما چیست.

مثلا:

اگر کسی در یک مهمانی موضوعی را پیش کشید که می تواند سبب مشاجره و اختلاف بشود می توانید بگویید: در مورد این موضوع نظر ها بسیار زیاد و متفاوت است. بیایید در مورد موضوعی جالب تر حرف بزنیم، مثلا ...؟.

اگر کسی به شما یادآوری می کند که شغلی که دوست داشتید را پیدا نکردید می توانید بگویید: بله، خیلی ناراحت شدم، اما مصاحبه هایی که پشت سر گذاشتم باعث شدند نظرم در مورد حرفه ای که برای من مناسب تر است عوض شود..

اگر گفتگوی شما از مسائل جالب به سمت موضوعات خسته کننده و بیخودی رفت می توانید بگویید: چیز هایی که می گویی درست است، اما من دوست دارم در مورد - (هر موضوعی که قبلا درموردش حرف می زدید و جالب بود) ـ بیشتر حرف بزنیم.

یکی از بهترین راه های تغییر جهت دادن موضوع گفتگو این است که فرد مقابل را بابت چیزی که ارتباط کمی با موضوعِ در جریان دارد تحسین کنید. مثلا اگر او در حال انتقاد کردن از یک ایده سیاسی که مورد قبول شماست می باشد می توانید بگویید: من جذب عقیده و نظری که داری شده ام، این اطلاعات را از کجا به دست آورده ای؟، (یا بیشتر در چه زمینه ای مطالعه می کنی؟).

از یک عبارت یا کلمه برای بدون وقفه وارد شدن به موضوعی متفاوت استفاده کنید.

گاهی آدم ها شروع به حرف زدن در مورد چیزی می کنند که مورد علاقه شما نیست یا چیزی در موردش نمی دانید و بدین ترتیب حرفی هم برای زدن ندارید.

یک گفتگوی یک طرفه می تواند واقعا خسته کننده باشد، اما شما می توانید انتخاب کنید ساکت بمانید و گوش دهید و گوش دهید یا اینکه به دنبال کلمه ای به عنوان راه فرار از این حالت به موضوعی دیگر باشید. خوب گوش دهید و کلمه یا عبارتی در کلام طرف مقابل تان پیدا کنید که فورا فرصتی برای تغییر جهت موضوع گفتگو ایجاد کند.

چند نمونه:

اگر کسی شروع به صحبت در مورد آخرین مدل های لباس کرد و شما علاقه ای به این موضوع ندارید می توانید بگویید: از مُدهای زمستاتی حرف زدی؛ می بینی هوا چقدر ناگهانی سرد شده؟ سپس می توانید همین موضوع را ادامه دهید.

اگر کسی پشت سر هم در مورد مسابقات والیبال حرف می زند و این موضوع شما را خسته می کند به محض اینکه از تکنیک و مهارت یکی از بازیکنان حرف زد می توانید بگویید: راستی مدتی است به این فکر می کنم که یک مهارت جدید یاد بگیرم. نمی دانم سراغ موسیقی بروم بهتر است یا نقاشی؟. مهم نیست که واقعا چنین قصدی را دارید یا نه، مهم این است که صحبت هایی پیش خواهد آمده که موضوع خسته کننده قبلی دیگر نخواهد بود.

پس متوجه شدید که می توانید حتی از یک کلمه استفاده کنید و موضوع را کاملا برگردانید، فقط کافیست هوشیار باشید و آن کلمه را زود پیدا کنید!

یک راه دیگر برای تغییر راستا گفتگو این است که صبر کنید تا طرف مقابل تان برای نفس دریافت مکث کند و سپس فورا موضوع دیگری را به میان بکشید.

بیشتر افراد این اشاره را توجه می شوند و می فهمند این تغییر موضوع، اتفاقی یا غیرعمدی نیست، اما اگر کارساز نبود دوباره سعی تان را بکنید! وقتی این شیوه را به کار می برید همزمان لبخند بزنید تا طرف مقابل تان شما را به عنوان یک مخالف نبیند یا تصور نکند مصاحب خوبی نیستید.

اگر طرف مقابل تان شروع حرف زدن و ایراد دریافت از کسی کرد که حضور ندارد، به یک مکان یا شیء اشاره کنید و نظرتان را درموردش بگویید.

اگر کسی در مورد مشکلش با شرکتی که شما در آن کار می کنید شروع به حرف زدن کرد می توانید لبخند بزنید و بپرسید آیا حیوان خانگی دارد و اگر دارد چیست و ... او باید متوجه منظور شما بشود و بفهمد که کارمند آن شرکت هستید و در چنین گفتگو هایی محدودیت هایی دارید.

اگر کسی شروع به ایراد دریافت از یکی از دوستان یا همکاران تان کرد، یک لبخند بزرگ بزنید و از او در مورد سفرش، اتومبیل جدیدش، ... بپرسید.

گاهی با وجود به کار دریافت تمام شیوه های غیر مستقیم برای عوض کردن موضوع گفتگو که علاقه ای به آن ندارید، طرف مقابل دست بردار نیست و موضوع را رها نمی کند. در این زمان ها شما باید کمی مستقیم تر عمل کنید و اجازه بدهید او بداند که شما ترجیح می دهید در مورد مسئله دیگری حرف بزنید.

چند نمونه:

من معذرت می خواهم، اما این موضوع، خاطرات بدی را در ذهن من تداعی می کند و من ترجیح می دهم در مورد چیز دیگری حرف بزنیم.

من چیزی در این مورد نمی دانم.

می شود لطفا در مورد موضوعی که هر دو از آن خوشمان بیاید حرف بزنیم؟

من به راحتی نمی توانم در مورد مذهب، با افرادی که با من هم عقیده نیستیند گفتگو کنم.

بگذریم؛ من از لباس شما خیلی خوشم آمده، هماهنگی قشنگی با رنگ چشم های تان دارد.

من و شما به وضوح عقاید متفاوتی در زمینه سیاست داریم. چرا در مورد موضوعاتی که زمینه های مشترکی در آن ها داریم حرف نزنیم؟

گاهی از هر تاکتیکی استفاده کنید نتیجه نمی گیرید. پس به جای اینکه بحث کنید یا انرژی تان را صرف چگونه تغییر دادن بحث نمایید، نگاهی به دوروبرتان بیندازید و بهانه ای پیدا کنید تا حتی موقتا هم که شده از او فاصله بگیرید. مثلا می توانید بگویید: معذرت می خواهم، من باید الان همسرم را پیدا کنم و چیزی به او بگویم.

اگر تصمیم گرفتید دوباره پیش همین فرد برگردید، مجهز به یک موضوع جالب برای گفتگو باشید. به احتمال بسیار زیاد او دیگر موضوع قبلی را فراموش کرده است یا فهمیده است که این موضوع چیزی نیست که در شما موردش حرفی بزنید. اگر باز هم پیروز نشدید فقط کافیست بگویید: معذرت می خواهم، من باید بروم!.

یکی از بهترین راه های عوض کردن موضوع گفتگویی که مورد پسندتان نیست این است که از قبل با لیستی از موضوعات خوب برای شروع گفتگو آماده باشید. مثلا:

تغییرات آب و هوا

تیم های ورزشی و بازی ها

برنامه ها تلویزیونی جالب و فیلم های سینمایی جدید

رستوران ها و غذا های مورد علاقه

منبع : برترینها

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "چگونه محترمانه موضوع گفتگو را عوض کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه محترمانه موضوع گفتگو را عوض کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید